Szánkózás Alsó-Ausztriában

Ahol a sebességé a főszerep: Ezeken a szánkópályákon az adrenalinhuszárok néha éjjel, de kiváltképp nappal lendületbe jöhetnek

Aki le szeretne száguldani, annak először fel kell jutnia. Alsó-Ausztria szánkópályáin ez jobbára könnyedén megy, hiszen varázsszőnyegen hódíthatjuk meg a hegyet. Lefelé pedig a legjobb úgy indulni, hogy előtte betérünk a hüttébe és megvárjuk, míg a pálya fényárban úszik.

Könnyed szánkózás a természetben: a hófedte Mostviertel
Az idilli Mostviertelben számos, szánkózásra alkalmas lejtő található a lenyűgöző természetben, mely kétségkívül a téli kikapcsolódás egyik fénypontja. Pl. Annabergen kapásból több útvonalon is hódolhatunk a szánkózás örömének. Igazi kuriózum a szánkózás szerelmeseinek: minden szombaton kivilágított szánkópálya a Reidl varázsszőnyeg mellett. Loich im Pielachtalban pedig két, 300 és 400 méter hosszú természetes szánkópálya várja a ródlizókat. Itt a Fink család stílusosan felújított gyümölcsaszalójában, a Dörrhäuslben a Kletzen-Stüberl várja a betérőket.

Szupergyors panorámaszánkózás: a Bécsi Alpok Alsó-Ausztriában
A Zauberberg nemcsak nevével varázsol el, hanem ezúttal a 3 km hosszú élményszánkópályával is, melyen legszívesebben újra és újra lecsúsznánk. Sőt mi több: A Siebenstein névre hallgató varázsló és Feuerzahn, a sárkány este is köszöntik a kicsi és nagy szánkózókat. „Auf die Kufen – fertig – los!“, vagyis „szánkótalpra fel, tűz, rajt!” a mottója a Rax-panoráma-szánkópályának Preinban. Azonban vigyázat, nehogy túlságosan elvonja figyelmünket a gyönyörű kilátás! Tippünk a legkisebb szánkóbajnokoknak: a 200 méter hosszú Panhans szánkópálya a Semmering hágón a gyerekfelvonó mellett. Itt szuper hósáncokat is lehet építeni és első tapasztalatokat gyűjteni. Esténként a szánkópályát ki is világítják. Még egy tippel szolgálhatunk a kicsi szánkósoknak: a Familienskiland St. Corona szánkó- és bobvilága.

Kényelmes-kedélyes szánkózás: a pezsdítő Bécsi-erdő
Elsőként egy túra a behavazott tájon Gumpoldskirchentől a szőlőskerteken keresztül, majd egy kiserdőn át az Anninger menedékházig, mielőtt egészen Mödlingig csúszunk. Kényelmes szánkózásra számíthatunk (akár gyerekekkel) Bécs környékén még a Peilsteinon is, ahol a csúcson betérhetünk egy hüttébe is. A Bonka’s Wirtshaus vendéglő mögött Oberkirchbachban az egész család csúszhat egyet az ebédszünet után. A pálya melletti kicsi sílift felszállítja a szánkózókat a kiindulópontig.