Szánkózás

Ahol a sebességé a főszerep: Ezeken a szánkópályákon az adrenalinhuszárok néha éjjel, de kiváltképp nappal lendületbe jöhetnek

Aki le szeretne száguldani, annak először fel kell jutnia. Alsó-Ausztria szánkópályáin ez jobbára könnyedén megy, hiszen varázsszőnyegen hódíthatjuk meg a hegyet. Lefelé pedig a legjobb úgy indulni, hogy előtte betérünk a hüttébe és megvárjuk, míg a pálya fényárban úszik.

Könnyed szánkózás a természetben: a hófedte Mostviertel

Az idilli Mostviertelben lélegzetelállító természetes szánkópályák találhatók, amelyek felejthetetlen pillanatokkal szolgálnak a téli kikapcsolódás során. Annabergben például számos útvonalat található szabadtéri szórakozáshoz. Különösen népszerű itt a Tirolerkogel szánkópálya. A szánkózás kedvelőinek külön öröm: Az Annaberg felvonók érvényes szánkósjegyével a Reidl szalag mellett garantált a ródlis móka! Göstling an der Ybbsben az egy kilométer hosszú Ziegenalm szánkópálya olcsó belépő ellenében használható. A Pielachtalban található Loichban két természetes szánkópálya 300 és 400 méter hosszúsággal várja a szánkózás ördögeit. Itt a Fink család stílusosan felújított Dörrhäusljében a Kletzen-Stüberl várja a vendégeket.

Szupergyors panorámaszánkózás: a Bécsi Alpok Alsó-Ausztriában

A Raxalpe hófödte téli tája vidám szánkózásra is invitál! De vigyázat: A gyönyörű kilátás könnyen elvonhatja figyelmünket!
A Zauberberg nemcsak nevével varázsol el, hanem ezúttal a 3 km hosszú élményszánkópályával is, melyen legszívesebben újra és újra lecsúsznánk. Sőt mi több: A Siebenstein névre hallgató varázsló és Feuerzahn, a sárkány este is köszöntik a kicsi és nagy szánkózókat. „Auf die Kufen – fertig – los!“, vagyis „szánkótalpra fel, tűz, rajt!” a mottója a Rax-panoráma-szánkópályának Preinban. Azonban vigyázat, nehogy túlságosan elvonja figyelmünket a gyönyörű kilátás! Tippünk a legkisebb szánkóbajnokoknak: a 200 méter hosszú Panhans szánkópálya a Semmering hágón a gyerekfelvonó mellett. Itt szuper hósáncokat is lehet építeni és első tapasztalatokat gyűjteni. Esténként a szánkópályát ki is világítják. Még egy tippel szolgálhatunk a kicsi szánkósoknak: St. Corona település szánkó- és bobvilága.

Kényelmes-kedélyes szánkózás: a pezsdítő Bécsi-erdő

Elsőként egy túra a behavazott tájon Gumpoldskirchentől a szőlőskerteken keresztül, majd egy kiserdőn át az Anninger menedékházig, mielőtt egészen Mödlingig csúszunk. Kényelmes szánkózásra számíthatunk (akár gyerekekkel) Bécs környékén még a Peilsteinon is, ahol a csúcson betérhetünk egy hüttébe is. A Bonka’s Wirtshaus vendéglő mögött Oberkirchbachban az egész család csúszhat egyet az ebédszünet után. A pálya melletti kicsi sílift felszállítja a szánkózókat a kiindulópontig.