Szánkókaland

Alsó-Ausztria szánkópályáin a sebesség szerelmesei lendültbe jönnek. Mindezt éjjel és nappal!

Aki hosszú lesiklásra vágyik, annak előbb a magasba kell hágnia. Alsó-Ausztria szánkópályáin ez nem gond, hiszen legtöbbször felvonóval könnyedén juthatunk fel a hegytetőre. Lefelé pedig sok esetben csak egy hosszúra sikeredet hüttelátogatás után indulunk, amikor a pályák a kivilágításnak köszönhetően fényben úsznak.

A kényelmes, megszállott és természetkedvelő szánkózóknak:
A behavazott Mostviertel

Az idilli Mostviertelben lélegzetelállító természetes szánkópályák találhatóak, melyek az itt töltött időt felejthetetlenné varázsolják. Ilyen az Oppnitzban található természetes szánópálya is, mely kivilágítható és egy kis kitérővel az Oberrehau gazdasághoz, majd a völgybe vezet (Kronsteiner-Oberrehau család, T 0676/ 727 32 32). St. Aegyd/Kernhof-ban pedig kérés esetén még szállítást is biztosítanak a csodálatos természetes szánkópályához, a Nordisches Zentrumhoz.

A Bécsi Alpok mindenkinek: kezdő szánkózóknak, az alpesi kilátást kedvelőknek és a sebesség szerelmeseinek
Semmeringet nem véletlenül hívják varázshegynek! Most a 3km hosszú Erlebnis-Rodelbahn Zauberberg Semmering szánkópálya miatt illik rá ez a név, amelyen legszívesebben újra és újra lecsúsznánk. Egyébként a szánkópályán varázslónak és sárkánynak öltözött mesefigurák köszöntik a kicsi és a felnőtt szánkósokat, mely még éjszaka is üzemel. A Rax-Panorama-Rodelbahn szánkópályán vigyázzunk, hogy a gyönyörű táj ne vonja el figyelmünket (+43 676/ 462 92 64). Tippünk gyerekeknek: a 200m hosszú rét, a Panhans Rodelwiese szánkópálya Semmeringen (T +43 2664 20025). Szuper sáncokat lehet itt építeni, a pálya gyakorlásra kiválóan alkalmas.