Bioweingut Weber, © Niederösterreich Werbung/Julius Hirtzberger

Nyaralás borászatoknál

Nyaraljon közvetlenül egy borászatnál kilátással a pincesorra vagy a szőlőtőkék között, stílusosan modern hangulatban vagy épp egy barokk présház ódon falai közt.

Alsó-Ausztria szőlőskertjeiben és pincesorain az emberek dolgoznak, ünnepelnek, túráznak és kerékpároznak. De az alábbi vinofil szálláshelyek arra engednek következtetni, hogy kikapcsolódásra is van lehetőség.

Pihenés egy pincészetnél: A szőlőültetvények és a pincesorok csodálatos látványa, a véget nem érő szőlősorok, a páratlan borkínálat és a barátságos, családi légkör - borászatainknál mindenhol jó kezekben van.

Boutiquehotel WeinSpitz, Donabaum borászat, Spitz a. d. Donau

A Wachau szívében található WeinSpitz a kulináris élvezetek és a kellemes hangulat harmonikus kombinációját adja. A regionális specialitásokat a Setzberg közelében csodás környezetben fogyaszthatjuk el, a hangulatos borozóban végigkóstolhatjuk a kínálatot, majd kényelmesen hátra dőlhetünk a modern stílusú lakosztályok egyikében, ahonnan egyedülálló kilátás nyílik a Wachau teraszaira.

Weber bio-borászat, Roselsdorf

Természetes szobák a roseldorfi pincesor közepén, idilli szőlőültetvényekkel körülvéve. A Weber bio-borászat minimalista „körte” és „dió” elnevezésű szobái lehetővé teszik, hogy a lényegre koncentráljunk: a szőlőre és a borra. 

MALAT borászat és hotel, Palt

A modern építészet és a helyi anyagok tökéletes egyvelege: A falak a régi Hafnerhaus köveiből készültek, a formák kocka alakúak és világosak. Bent a stílusos visszafogottság dominál, kint a természeté a főszerep: A Malat Hotel (kilenc lakosztály és egy apartman) a szőlőskertek közepén található impozáns kilátással a göttweigi apátságra.

Althof Retz

A 700 éves Althof Retz tetején található feszített víztükrű medencéből lélegzetelállító a kilátás a szőlőültetvényekre és a történelmi szélmalomra. Az öt szintes wellness részleg, a szálloda saját regionális borospincéje és a pihenésre szolgáló borászszobák exkluzív boros élménnyekkel tarkítják az itt tartózkodást.

Sonnleitner pincészet, Palt

A Sonnleitner családnál nagybetűvel írják a szívélyes fogadtatást. Szívélyesség, emberségesség és természetközeliség - ez jellemzi a szolgáltatást a recepción, az étteremben, a borrezidencián és a történelmi borospincében is. Számíthatunk arra, hogy minden igényünkre felkészülten várnak.

Schöller pincészet, Wagram ob der Traisen

Csendes, békés és otthonos - ez Karl, a stílusos lakókocsi a Schöller pincészetnél Wagram ob der Traisenben. A lakókocsi közvetlenül a szőlőskertben áll, így este közelről élvezhetjük a ház saját borát, ami esetleg éppen azokból a szőlőkből készült, amelyek között az éjszakát töltjük. Kellhet ennél több? Ezután teszünk két lépést és ágyba bújunk lakókocsink kényelmes fekhelyén. Da alhatunk akár a modern és teljesen felszerelt, stílusos, faburkolatú apartmanok egyikében is.

Küssler szőlészet, Grub an der March-on

Pihenhetőnk, mint a szőlő a hordóban a Küssler szőlészetben. A pompás boroshordók látványa lenyűgözi azokat is, akik csak röviden nyaralnak itt. A hatalmas hordókban akár 9000 liter kiváló minőségű bor is elfér. De akad olyan hordó is, melyben két megfáradt kerékpáros tud megpihenni pihe-puha ágyakon. Egy további hordóba kényelmes ülősarkot helyeztek el, ahonnan szép kilátás nyílik a lankás szőlőhegyekre. Ez bizony egy tökéletes helyszín, ahol egy pohár frissítő Küssante mellett önfeledten élvezhetjük a nyaralást.

Szőlőhegyhotel, Freigut Thallern

Az impozáns és gyönyörű Freigut Thallern a Bécstől délre húzózó termálrégióban fekszik. A történelmi butikhotel épülete, mely Ausztria egyik legrégebbi borászatánál található, a 12. században épült és műemléknek számít. Szobái különleges élvezetet ígérnek az igényes ínyenceknek.

LOISIUM Wine & Spa Hotel Langenlois

A luxus LOISIUM borhotel rendkívüli építészeti megoldásokkal rendelkező 112 dizájnszobája várja a pihenésre vágyókat. A hotelhez tartozik egy 1200 m²-es, egész évben fűtött szabadtéri medence. Különös vonzereje, hogy a langenloisi szőlőskertek közepén fekszik, valamint étterme van saját konyhával és házias ízekkel. A régió legjobb borai egészítik ki Ausztria legnagyobb borvárosának kínálatát.

Weingut Hindler – Kellerstöckl borapartman, Schrattenthal

Úgy élhetünk, mint egy szőlősgazda. A Weinviertelben található Kellerstöcklben a Hindler borászatnál különösen jól érezhetjük magunkat. A földszinten a régi présházból egy minden igényt kielégítő borozó lett. Az emeleti rész faszerkezete a fenntarthatóság jegyében készült, ahol a natúrfából készült bútorok is hozzájárulnak a természetes életérzéshez.