Ez tetszik a legkisebbeknek

Itt tippeket talál családi kiránduláshoz babával és/vagy kisgyerekekkel.

Akár babakocsiban, akár szüleik kezét fogva, még a legkisebbek is otthon érzik magukat Alsó-Ausztriában. Számos kirándulóhelyet, állatsimogatót és izgalmas játszóteret lehet itt felfedezni, és a szülők is elégedettek lesznek, mert tippjeinkben arra is odafigyeltünk, hogy lehessen babakocsival közlekedni. Így semmi sem áll a gondtalan családi kirándulás útjába.

Csipp-csepp csobbanás - pancsolás!

A vizet kicsik és nagyok egyaránt vonzónak tartják - hiszen ki ne szeretne csobbani? A vidrák is otthonosan mozognak a vízben. A schremsi vízalatti világban (UnterWasserReich Schrems) vidrákat figyelhetünk meg, amint éppen a hátukon úsznak vagy etetik őket. A gyerekek kipróbálhatják a mikroszkópot, vagy nézegethetik az őshonos halakat az akváriumban. Nyáron különösen jó csobbanni a Lunzi-tóban, majd egy jót fagyizni, vagy fürdőzhetünk az Ybbsben, például a hollensteini strandfürdőben vagy természetes fürdőhelyeken, mint pl. a göstlingi folyó menti strandon. Itt különösen sekély a víz és játszóterek is várják a kis vízitündéreket. Az Eis-Greissler Blochberger fagylaltmanufaktúrában is jól lehűthetjük magunkat - itt nagyon különleges fagylaltok és egy nagyszerű játszótér vár ránk. Ha szeretünk hajókázni, akkor a Bécsújhelyi-csatornán kapitányként bizonyíthatunk.

Állati jó móka!

A gyerekek szeretik az állatokat - és a felnőttek is. Ezek a kirándulóhelyek tehát az egész család számára szórakoztatóak! A Niedersulz múzeumfalu egy 1900-as évekbeli falu életét mutatja be, kecskékkel, disznókkal, nyulakkal és baromfival – vagyis mindazzal, ami akkoriban egy igazi tanyához tartozott. A gyerekek sokféle állatot láthatnak itt a karámokban.  Minden hónap 1. és 3. vasárnapján 15 órakor vezetést tartanak a családok számára. A „GARTEN TULLN”-ban Alsó-Ausztria legnagyobb kaland- és természeti játszótere várja a játszani vágyó gyerekeket. Játékos, kerteket bemutató állomások hívogatják a kis és nagy felfedezőket. Carnuntum római kori városában az izgalmas ókori városnegyed mellett egy nagy játszótér is található. Azok, akik szeretnek egy kicsit túrázni a természetben, a Sparbach Natúrparkban megtehetik azt. A nagyszerű játszótér mellett a kicsik különösen örülnek az ott élő állatoknak. A csúcspont: szabadon élő vaddisznók. A Kittenberg kalandkertben nemcsak egy nagy játszótér van, hanem kecskék, pónik, alpakák és még waldvierteli kenguruk is felbukkannak. Az alpakák, pónik és kecskék mindenféle trükköt is tudnak!

Tipp: A Lunz am See-ben található vadon háza (Haus der Wildnis) nagyszerű interaktív programokat kínál a gyerekeknek. Ehhez modern technológiát használnak. VR-szemüveg és a 180 fokos mozi teszi lehetővé a látogatók számára, hogy egy több mint 700 m²-es kiállítási területen behatoljanak az őserdőbe. Az egész épület akadálymentesített, így babakocsival is könnyen megközelíthető!

Két belépőjegy – számos lehetőséggel

A kis, sárga „Niederösterreich-CARD” kedvezménykártyával több mint 300 kirándulóhelyet látogathatunk meg egész évben ingyenes belépéssel! Ha a Mostviertel régióba utazunk, ajánljuk a „Wilde Wunder Card”-ot is. Ezzel a kártyával a családok kedvezményesen szállhatnak meg a régióban, a „Wilde Wunder”- egyesüléshez tartozó szállásokon.