Ez tetszik a tiniknek

Íme, tippek a nagyobb gyerekekkel és tinédzserekkel való családi kiránduláshoz.

Gyereke valójában már nem érzi magát gyereknek, és általában unalmasnak találja a hagyományos családi kirándulást? Akciódús és izgalmas kirándulási ötleteink biztosan tetszeni fognak neki: Rejtélyvadászat, rafting és a hegyi rollerezés az ajánlatunk. Ezek a kirándulási ötletek bizonyára megfelelnek a vagány gyerekek és tinédzserek elvárásainak is.

Kalandok a hegyekben, kerékpáron és vizen

Száguldott már lefelé a Gemeindealpén egy montaincarttal? Élvezte már Mönichkirchenben hegyi rolleren vagy montaincarton a lejtőmenetet? Repült-e már a levegőben az annabergi kötélpályán? Még nem? Akkor itt az idő, hogy elinduljunk Alsó-Ausztria hegyei felé, és átéljünk mindenféle izgalmas kalandot. Ha jól érezzük magunkat egy mountain bike nyergében, mindenképpen látogassunk el a Wexl Trails pályáira. A kisebb gyerekek a Mini Bike Parkban (hároméves kortól) szerezhetik meg első mountain bike-tapasztalataikat. Élmények várnak a vízen is, mint például rafting vagy canyoning a Salza folyón. Azok, akik nem szeretik a túl sok adrenalint, kenuzhatnak, például a Thayán, a Morván vagy a Donauauen Nemzeti Parkban. A horgászat is nyugodtabb tevékenység. A Waldviertel igazi paradicsoma a bármilyen életkorú hobbihorgászoknak. Ha a víz alatti világba vágyunk, a Mostviertelben a mitterbachi szabadtéri medencében kipróbálhatjuk a búvárkodást.

„Escape the Burgruine“ & rejtélyvadászat a kertben

A rejtvények rajongóit Alsó-Ausztriában nagyon különleges kalandjátékok várják. Például Aggstein várának romjainál „szabadulós” játékokat lehet játszani. Az amatőr detektívek három játék közül választhatnak, amelyekkel bejárják az egész kastélyt: „Anna és a gyógyító ital”, „Hademar és az eltűnt láncszem” és „Jörg Scheck és a sötét örökség”. A Kittenberg kalandkertben a rejtélyvadászat még trükkösebb - ezért is korhatáros, 16 éves kortól ajánlott. A bejáratnál kapott rejtélyes levél segítségével nyomozhatunk a kertben található nyomok után. Itt megpróbáljuk megoldani az „elveszett gyermekek és a Fangorn-gyökér” rejtélyét.

Kíváncsi gyerekek, tiniknek és felnőtteknek

A MAMUZ Asparn/Zaya kastélyban különleges kézműves tanfolyamok indulnak. Megismerkedhetünk például a kovácsmesterséggel, íjakat vagy csúzlikat készíthetünk, vagy szabadjára engedhetjük kreativitásunkat a fazekasműhelyben. A természetet érintetlen formájában élhetjük meg a Jauerling-Wachau Natúrparkban. Az ún. Naturvermittler túravezetők a természetvédelmi park legszebb helyeihez vezetik el a látogatókat, és közben elmesélik a természetről szerzett ismereteiket. A Hochneukirchenben a világ tetején található „in the dark“ éjszakai túra szintén a természeti környezetbe vezet. Az erdő hangjait hallgathatjuk a sötétben - mert az erdő sosem alszik.

Milyen érdekességek vannak még?

A mászást élvezik a kisgyermekek, a nagyobbak is, de még a tizenévesek számára is vonzó tevékenység. A legjobb tippjeink a következők: A Bécsi-erdőben Purkersdorfban van egy mászópark, a Weinviertelben beltéri helyszín például a Nordwandklettern, kültéri pedig az OCHYS Waldfreizeitpark Kreuzstettenben. A Bécsi Alpokban is van a hegymászók számára egy remek célpont: a Hamari Kletterpark Mönichkirchen.

Ha a hegymászás nem túlságosan vonz minket, akkor újabb kihívást választhatunk, az íjászkodást. A Mostviertelben az Ötscher 3D íjászpálya és a Salzatal íjászközpont különösen alkalmas terepet kínálnak, valamint a Waldviertelben is található több szolgáltató. A gänserndorfi kalandparkban mindkettőt kipróbálhatjuk, a hegymászást és az íjászatot is.

Alternatívaként kirándulhatunk alpakákkal, szamarakkal és társaikkal – ez egy állati klassz túra lesz.