A szabadság íze: freeride és funpark

A síelők és a boardozók egy valamiben biztosan egyetértenek: Alsó-Ausztria érintetlen freeride-pályáit és látványos funparkjait egyszer mindenképpen meg kell látogatni.

Alsó-Ausztria lejtői fehér szőnyegként terülnek el a bátor freeride-erek előtt. Nem kevésbé izgalmasak a funparkok sem, ahol rail, kicker és obstacle vár a merész jumperekre.

Első!

Elsőként nyomot hagyni a még érintetlen lejtőn, ez minden freerider célja. A világtól távol siklani a hófehér mélyhóban, és élvezni a csendet, távol minden nyüzsgéstől. A freeride-stílus az izgalmat és a nyugalmat köti össze sajátos módon a természettel tökéletes összhangban.

Crazy Hill és Supercrazy jump

Butter box, obstacle és kicker – aki ettől nem kap kedvet a hegyhez, az bizonyára még soha nem járt funparkban. Vidám percek márpedig mindenképpen lesznek, akár álmélkodó nézőként, akár freestylerként sílécen vagy boardon. Őrület, hogy néhány profi mire képes! Tippünk: a kamerát otthon ne felejtse!

Alsó-Ausztria top funparkjai és freeride-pályái

Éjszakai ugrás kivilágított pályán, egy hatszáz méter hosszú funpark-játéktér, professzionális freeride-pályák a vakmerő sívirtuózok és boarderek számára: Alsó-Ausztira tudja, mi kell a merész lesiklóknak. A tapasztalt síelők körében pedig ez a tartomány a különleges pályáiról ismert.

Top-Freeride Spots és Funparks

Freeriden am Hochkar, © schwarz-koenig.at

Funpark Hochkar

A változatos Snowpark még a legtapasztaltabb snowboardos és freeride síelő szívét is megdobbantja. Számos box, kicker és rail áll rendelkezésre ahhoz, hogy merész mutatványok szemtanúi legyünk.

Tovább olvas
Anna Park Annabergben, © Annaberger Lifte/Fred Lindmoser

Anna-Park Family és FunCross

Az Anna-Park három freestyle területből áll és még a legkisebb sportolóknak is csupa szórakozást és akciódús időtöltést kínál. A „Family” területen a gyerekek kipróbálhatják első freestyle próbálkozásaikat boxokon és ugrásokon. Az „Anna-Park Waveride”-ban játékos módon tanulhatják meg a sebesség és az egyensúly irányítását. A „FunCross” területen izgalmas csúszások várnak meredek kanyarokkal, hóhullámokkal és ugrásokkal 800 méter hosszan - a gyerekek két különböző pálya közül választhatnak (kezdő vagy haladó).

Tovább olvas
Split Park Semmering bei Nacht, © Peter Wurzinger

Split-Park Semmering

A Split-Park a Kogelpisten a Varázshegyen a profiknak és kezdőknek, valamint a snowboardosoknak és freeride síelőknek egyaránt tökéletes terep. A park összesen 17 akadályból áll, melyek nappal – és a kivilágításnak köszönhetően – este is használhatók.

Tovább olvas