Túrák a borhoz

Különösen szép gyalogtúrákat tehetünk ott, ahol a bor is otthon van.

Alsó-Ausztria borbarát túraútjai régi kőteraszok mellett, löszös és agyagos földek között ódon pincesorokhoz vezetnek, amelyek betérésre csábítják a borbarátokat.

A bor útja Langenlois-ban: WeinWeg Langenlois
Langenlois térségének idilli szőlőhegyeit, szőlőskertjeit egy ősrégi úthálózatot követve barangolhatjuk be. A WeinWeg-et, azaz borutat látványos létesítmények, kóstolóhelyek – ún. bortrezorok – szegélyezik, amelyek betérésre és borkóstolásra invitálják a vándort. Javaslatunk: biztosítsa magának a kóstolókészletet és a trezor kulcsát az Ursin Haus vinotékában!

A „pincemacska” nyomában: a sitzendorfi pincesoron
A látogatót a „pincemacska” kíséri végig a Hollabrunn-Sitzendorf-i pincesor (Sitzendorfer Kellergasse in Hollabrunn) 24 ínyenc állomásán. A változatos körút különböző pincékbe kalauzolja el a vendégeket, bepillantást nyújtva a régió életébe – és a kóstolóállomásokon a finom borok ízvilágába. Vidám pincejárást kívánunk! Egészségére!

A sólyom röpte: A falkensteini bortúra-park - Weinwanderpark Falkenstein
Kiránduljon a 7 km hosszú Falkenstein-i bortúra-parkban, járja végig a történelmi múltú borbarát helyszíneket. Ne mulasszon el betérni néhány falkensteini pihenőhelyre, ahol weinvierteli finomságokkal és borkóstolóval várják a vendégeket. A sólyom végigkíséri Önt az úton!

Ahol otthon van a bor: A Spitzer Weinwanderweg bortúra-útvonal
Spitz településen a borosüveg alakú táblákat követve évszázados kőteraszokat és megkapó szőlőültetvényeket csodálhatunk meg. A leghíresebb szőlőültetvényeken át vezető Spitzer Weinwanderweg bortúra-útvonalon számos pompás kilátás nyílik a wachaui tájra, az út mentén pedig borászat is hívogat a betérésre.

Túraútvonalak