Falkenstein, © Niederösterreich Werbung/Robert Herbst

Csodás építmények, nézelődés, kóstolás és felfedezések

A borkedvelők három különböző szempontból fedezhetik fel Alsó-Ausztria borászatának művészetét, borkultúráját, a borászatok különleges építészeti stílusát és nem utolsó sorban a borhoz párosuló kulináris élvezeteket.

Iduljunk el elektromos kerékpárral piknikezni egy szőlőskertbe, látogassunk el pincészetekhez és borászatokhoz borkóstolással, halmozzuk a zenei élvezeteket a „Kultur beim Winzer” kulturális eseménysorozaton, vagy nyerjünk betekintés a borkészítés világába: csupán néhány ötlet egy változatos boros utazáshoz Alsó-Ausztriában.

Legyen szó akár egy kényelmes sétáról a több mint 1100 pincesoron, vagy kellemesen eltöltött néhány óráról egy hagyományos heuriger-borozóban, vagy az autentikus vendéglők ínycsiklandozó konyhájáról, vagy épp az országosan elismert és kitüntetett éttermek soráról, egy biztos: Ausztria legnagyobb bortermelő vidékén mindig a bor áll a figyelem középpontjában.

Bloggerek felfedik a titkokat a bor körül, amely nemcsak a tájon, a régi présházak építészetében és a modern borászatok stílusában mutatkozik meg, hanem a művészetben is megadja a hangot, illetve minden étkezés során ódákat zenget magáról. Az öt blogger borról szóló naplójában a szőlő eredetéről és a borászok mesterségéről, a kerékpározásról és a túrázásról, ill. természetesen a borászatoknál található szálláshelyekről mesél, és elvisz minket egy nagyon személyes útra Alsó-Ausztriába.