Téli bakancslista

A tél Alsó-Ausztriában minden látogatót elvarázsol: síelőket, sífutókat, téli túrázókat, szánkózókat vagy a kulináris kalandokat kereső ínyenceket.

A tél Alsó-Ausztriában varázslatos. Sétálhatunk a mélyen behavazott téli tájon, végigsuhanhatunk a jól karbantartott sífutópályákon, síléceken meghódíthatjuk a kihívást jelentő lejtőket és csúcsokat, betérhetünk egy hüttébe, hogy bekapjunk valami kis harapnivalót. Élményeket gyűjthetünk testnek és léleknek, hátat fordíthatunk a mindennapok szürke rutinjának.

Amikor a hőmérséklet csökken és az első hó vastag fehér takaróval borítja be a hegyeket, erdőket, mezőket és városokat, Alsó-Ausztria talán legszebb oldaláról mutatkozik meg. A hideg, kristálytiszta téli levegőben és a csillogó porhóban úgy érezzük, meg kellene őrizni a varázslatot.

Összegyűjtöttünk hat hasznos téli tippet:

1. Elsőként a sípályán

Ki korán kel, aranyat lel. Ha valaki egyedül szeretne lenni a hegycsúcsok társaságában, annak elég korán kell kelnie. Jutalmul tökéletes sípályán haladhat, kevés más síelővel találkozik és felejthetetlen napfelkeltét lát. Nos, akkor ehhez az élményhez legyünk már korán reggel „Guga hö”, vagyis teljesen ébren, ahogy a mostvierteli tájszólásban szokás mondani.

>> További információk sieléshez itt.

2.Éjszakai szánkózás

A semmeringi élményszánkópályát éjszaka kivilágítják, így ideálisak a feltételek az éjszakai szánkózáshoz. A három kilométer hosszú kacskaringós pálya változatos fényhatásokkal fokozza a szánkózás örömét.

>> További információk szánkózáshoz itt.

3. Sífutás kilátással

Valóban nagy élmény a „Wechsel-Panorama“-sífutópályán egyhuzamban végigmenni. A 60 kilométer hosszú pálya tökéletesen karbantartott és a hegyi panoráma egyaránt lenyűgözi a klasszikus sífutókat és a skatingezőket is.

4. Sítúra

A Peter Groß sí- és hegymászóiskola vezetett sítúrái Puchberg am Schneebergen legendásak. Aki bátran nekivág a felfelé vezető útnak, miközben megcsodálja a panorámát, az lefelé meredek szakaszokon halad és kanyargósan ereszkedik le a völgybe. Jutalomra is számíthat egy kitűnő hütte konyhájából.

>> További információk túrasízéshez itt.

5. Séta állatokkal

Túrázás lámákkal és alpakákkal, romantikus kirándulások a hegyekben, vicces szamárkalandok és mosómedvék simogatása: Alsó-Ausztria állatai mindig örömmel fogadják a látogatókat – különösen, ha van egy darab kockacukor a zsebükben.

6. Hótalpakon róni a köröket

Az állóképesség edzése csendes környezetben: a több mint kétezer éves hótalpas túrázást mára újra felfedezték, fiatalok és idősek körében is népszerű. A tél szerelmesei javíthatják a kondíciójukat azzal, hogy hosszabb távokat küzdenek le a nyugalmat árasztó, lábuk alatt ropogó hóban.