Sífutás a Wechsel-Semmering panorámaútvonalon, © ARGE Langlauf/Franz Zwickl

Sífutás Alsó-Ausztriában

Egy 800 km-nél is hosszabb sífutópálya-hálózat teszi változatossá ezt a sportágat a Waldviertelben, a Mostviertelben és a Bécsi Alpokban.

Gyors és sportos, hogy jól megizzadjunk? Kellemes és nyugodt, hogy kikapcsolhassunk? Mindenki maga döntheti el, hogy milyen legyen a sífutótúra. A Waldviertelben, a Mostviertelben és a Bécsi Alpokban található sífutópályák 800 kilométeres hálózatával mindenki megtalálja a számára megfelelő terepet - legyen szó kezdőről vagy tapasztalt sportolóról.

Sífutás: sport és feltöltődés

A sífutás több mint egészséges téli sport. Az is sífutás, amikor átsiklunk a havas erdőn vagy friss hóval borított napsütötte réteken. A sífutás az, amikor részévé válunk a természetnek és erőt merítünk a csendből és nyugalomból. A sport szépsége abban is rejlik, hogy nem sok minden kell hozzá. Felszerelés szinte minden alsó-ausztriai sífutó régióban bérelhető.

Egynapos kirándulás vagy egy egész hét?

A Wechsel-régió, Bärnkopf, St. Aegyd am Neuwalde és számos más alsó-ausztriai téli sportközpont várja, hogy sífutóléccel felfedezzük. Bécs és más városok közelsége miatt sífutópályáink ideálisak egynapos kirándulásokhoz is. Azok azonban, akik több időt szeretnének sífutással, ill. a téli tájon tölteni, megszállhatnak valamelyik szálláshelyünkön. Az előny: A reggelit úgy szolgálják fel, majd rögtön utána indulhatunk a pályára.