Keyvisual Winter 23, © Josef Wittibschlager

Tél Alsó-Ausztriában

Ha a nap hófedte tájakon indul és kényelmes-kedélyesen a hüttében ér véget, akkor tudjuk, megérkeztünk a téli Alsó-Ausztriába.

Az első hó nemcsak a gyerekek szívét dobogtatja meg. Amikor először hullanak a nagy pelyhek cikkcakkban az égből, a legszívesebben már indulnánk is. Felhozzuk a pincéből a síléceket, leellenőrizzük, hogy ránk jön-e még a tavalyi sínadrág és buzgón figyeljük a hójelentést.

A téli táj csendjét csak a hó ropogása zavarja meg a hótalpak alatt, amikor lépésről lépésre, komótosan haladunk hófedte fák mentén hegynek felfelé. Mindazoknak, akik nemcsak a síelésben lelik a téli örömöket, kikémleltük a legjobb téli túraútvonalakat. Aki pedig sokat mozog, annak energiára van szüksége. Vajon mi mással pótolhatnánk azt jobban, mint egy tányér páratlan mákostésztával, melyet a legfinomabban a Waldviertelben készítenek el.

A tél rejtélyeit nem feltétlenül fedi vastag hótakaró Alsó-Ausztriában. Fedezzen fel minden téli örömet.

Mi mindent tehetünk Alsó-Ausztriában télen?

Síelés, sífutás, szánkózás, hótalpas túrázás, téli városnézés vagy inkább téli kirándulás állatok társaságában?

Alsó-Ausztria változatos időtöltést kínál a télre mindenkinek: gyermekes családoknak, a téli sportok szerelmeseinek, a havas tájak felfedezőinek és a wellness szerelmeseinek egyaránt.

 A téli lehetőségek Alsó-Ausztriában nemcsak a téli sportok klasszikusait ölelik fel, mint a síelés, snowboardozás vagy sífutás, hanem különlegesen pihentető pillanatokat is kínálnak. Alsó-Ausztria változatos időtöltést kínál a télre mindenkinek: gyermekes családoknak, a téli sportok szerelmeseinek, a havas tájak felfedezőinek és a wellness szerelmeseinek egyaránt. A téli lehetőségek Alsó-Ausztriában nemcsak a téli sportok klasszikusait ölelik fel, mint a síelés, snowboardozás vagy sífutás, hanem különlegesen pihentető pillanatokat is kínálnak.

A tél hófedte eldorádóvá varázsolja Alsó-Ausztriát

Sítúrázás a Mostviertelben, © Gerald Demolsky

Sítúrázás

Tovább olvas
Sífutópályák, © Niederösterreich Werbung, Kathrin Baumann

Sífutás Alsó-Ausztriában

Tovább olvas
Havas szórakozás kicsiknek és nagyoknak, © Gerald Demolsky

Téli tippek családoknak

Tovább olvas
Téli túrázás, © sommertage.com

Túrák télen Alsó-Ausztriában

Tovább olvas
Hócipőzés a Raxon, © Tereza Bokrová

Hótalpas túrázás

Tovább olvas
Szánkózás Lackenhof-Ötscherben , © Gerald Demolsky

Szánkózás

Tovább olvas
Korcsolyázás, © Tereza Bokrová

Korcsolyázás

Tovább olvas
Alpaka túrázás, Waldviertel, © Waldviertel Tourismus/sommertage.com

Tél a pályákon túl

Tovább olvas