FRISSíTőEN

örök

Südbahnhotel Kurhotel
Südbahnhotel, Semmering, © Wiener Alpen/Franz Zwickl

Időtlen szépség: Nyári kikapcsolódás az alsó-ausztriai hegyekben

A legegyszerűbben egy Alsó-Ausztria hegyvidékein eltöltött nyaralással menekülhetünk el a hőség, az egyhangúság és a stressz elől.

Ahol homlokon csókol a múzsa: A 19. század végén az alsó-ausztriai táj számos művészt ihletett meg, a finom társaság itt szippantott friss levegőt. És még ma is egészen egyedülálló módon kapcsolódik össze gondolkodásunkban ez a vidék a barangolással. Felfedezhetjük itt a természet szépségeit egy pohár bor mellett. Elmerülhetünk művészeti és kulturális élményekben, hiszen olyan lehetőségek tárháza tárul fel előttünk, amelyről álmodni se mertünk – mindez újabb és újabb látogatásra csábít.

Nyár a hegyekben.

Különösen kedvelt célpont volt a Rax és a Semmering környéke. Kirándulás a néhol vad, máshol szelíd tájban, esti szórakozás az olyan nagyszállókban, mint a Südbahnhotel, a Panhans, a Kurhaus gyógyszálló vagy éppen elegáns villákban, ahol a test és a lélek is megpihenhetett. A gazdagok és szépek új gondolatokra vágytak, messze az íróasztaltól és a napi rutintól. Manapság a vidék gazdag kulturális ajánlatai, mint a Kultur.Sommer.Semmering program vagy a SommerSalon Wartholz (Wartholz-i Nyári Szalon), épp ilyen friss gondolatokat kínálnak. Mindez ideálisan egészíti ki azokat a lehetőségeket, melyeket a természet tartogat a látogatók számára.

Alámerülni és felvidulni víz és bor között.

Ilyen stresszmentes és inspiráló nyaralásra ad alkalmat a Bécsi-erdő is. Itt írta egykor Ludwig van Beethoven a 9. szimfóniát, jelenleg pedig a Beethoven év során számtalan koncerttel és kiállítással ünneplik a mestert. Közben folyómenti túrákat tehetünk, stílusosan hűsölhetünk a piros-fehér-piros Kamp-völgyi fürdőkben Gars és Langenlois között, megcsodálhatjuk a Kamp-völgy elegáns villáit, mielőtt betérnénk a grafeneggi kastélyparkba egy újabb koncertre. Aki pedig egy napjainkban roppant népszerű nyári helyszínre vágyik, az körülsétálhatja a Lunzi-tavat, ahol a világörökség olyan kincseire akadhatunk, mint a Rotschildok festői vadászházai, miközben fülünkben csengenek a wellenklaenge zenei fesztivál hangfoszlányai a tószínpad felől.

Pompás a lét könnyűsége és az a nyugalom, amelyet Alsó-Ausztriában nyáron manapság is ugyanúgy élvezhet az ember, mint évszázadokkal ezelőtt.