Nagy
felfedezés.

Keyvisual Frühling Genuss 1680x400, © Niederösterreich-Werbung/Robert Herbst

Toronyiránt a napsütötte tájban

A tavasz kiváló alkalom, hogy felfedezzük Alsó-Ausztria természeti tájait: gyalogos és kerékpáros túrákkal, vagy odafönt a hegyekben, napsütötte lankákon síelve.

Végre beköszöntött a tavasz Alsó-Ausztriába! A zöldellő völgyek, a kék égbolt felé magasodó hegyek láttán az életkedvünk is feltámad. Hagyjuk magunk mögött kerékpáron a telet, fedezzünk fel új kiránduló utakat, élvezzük a síszezon végét a napsütötte hegyekben! A tavaszias, frissen zöldellő Alsó-Ausztriában tett utazásunkat csábító betérési lehetőségek és gasztronómiai túrakínálatok egész sora varázsolja teljessé.

Különösen hangulatos élmény a BORTAVASZ (Weinfrühling) Alsó-Ausztriában, a Bécsi Erdő termálfürdőinek vidékén, a Duna mentén és a Weinviertelben, ahol régi szokás szerint a gazdákkal együtt keressük fel a szőlőket, hogy megkóstoljuk a sokféle újbort. „Pont az én ízlésem” – a Kamp folyó völgyére (Kamptal) is igaz ez a mottó: a Langenlois-i Borúton pompás nedűk várják a bortrezorban a szorgos vándort. Az igazi élvezet azonban nem csak a jóféle italok, ételek kóstolásával kezdődik, hanem már jóval annak előtte, abban a régióban, ahol a későbbi finomságokhoz használt alapanyagokat termesztik. Alsó-Ausztria lakói nagyon is tisztában vannak ezzel. Tudják, hogy a föld itt kincseket rejt – amik után nem is kell sokáig kutatni, hiszen a színpompás virágtenger mutatja az utat a különleges specialitások felé.

Mozgás és felüdülés a középpontban

Keljünk útra a Bécsi Alpokban, ahol lenyűgöző panorámák egész sorát csodálhatjuk meg. A Kamp-Thaya-March kerékpárúton vagy a termálfürdő-kerékpárúton haladva szeljük át a bortermelő vidéket, miközben arcunkat üde tavaszi szél simogatja, és ha betérünk valamelyik borozóba is egy pohárkára, akkor tudatosul bennünk igazán, hogy végre megérkeztünk az alsó-ausztriai tavaszba!

Aktív pihenés a tavaszi zsongás idején

Kerekezés a tematikus kerékpáros útvonalon, © Wiener Alpen in Niederösterreich/Franz Zwickl

EuroVelo 9

Az EuroVelo 9 átszeli egész Alsó-Ausztriát: kerékpáron végigjárva megcsodálhatjuk a tartomány sokszínű arculatát.

Tovább olvas

Ínyenctúrák tavasszal

Ez is érdekelheti Önt …

Ébred a természet..., © Weinviertel Tourismus/Astrid Bartl

Üdítő április

A tavaszt mindenütt megünneplik: bortavasszal a borúton, musttavasszal a Mostviertelben, és egy nagyszerű gasztronómiai fesztivállal a Wachauban.

Tovább olvas