Kirándulástippek, kirándulási célpontok áttekintése Alsó-Ausztriában

Az izgalmas élményvilágoktól a virágzó látványkertekig, a csodás barokk kastélyoktól a modern múzeumokig – egy áttekintés!

Alsó-Ausztria kulturális és természeti látnivalói egyedülállók Közép-Európában. Ez tükröződik a legkülönbözőbb úti célok kínálatában is.

Alsó-Ausztria kulturális öröksége

A Willendorfi Vénusz – az egyik legrégebbi régészeti lelet – jelzi Alsó-Ausztria mozgalmas történelmének kezdetét. Kiváltképp az építmények látványosak, melyeket az elmúlt két évezred uralkodói hagytak ránk. Ilyenek pl. Carnuntum, a római provinciaközpont maradványai, a Babenberger-ház által alapított templomok és kolostorok, valamint várak, ill. a Habsburgok fényűző épületei, melyeknek a barokk idején még több pompát kölcsönöztek Alsó-Ausztriában.

Ahol a hagyomány és a modernitás találkozik

Napjainkban a kulturális örökséget nem hagyják a múltba veszni, hanem építenek rá. Erre jó példa a sok modern múzeum, ill. az építészeti különlegességek, mint pl. a Wolkenturm Grafeneggben.

Az 1000 táj vidéke

Nem csak a kultúra bír fontos szereppel. Közép-Európában alig találni még egy ilyen helyet, ahol ennyi különböző tájegység sorakozna szorosan egymás mellett egy harmonikus egészet alkotva. Ezt a változatosságot tükrözi többek között a két nemzeti park és a számos natúrpark.

Kíváncsivá tettük? Ez mind és még sok egyéb élmény várja Alsó-Ausztriában! Találja meg a legjobb úti célokat!