Dürrenstein

Csodaszép. Ez Dürrenstein, Lunz am See, a Wlidnisgebiet és az egyeülálló Grünloch dolina. Aki kilátást keres, panorámát fog találni.

A Dürrenstein és a türkizkék tó mentén fekvő, csodaszép Lunz ámulásra készteti, valamint élvezetekre és túrákra invitálja az alpinistákat. Lélegzetelállító a természet és a panoráma. Egyszerűen látni kell!

Tó és őserdő
Az 1878 méter magas Dürrenstein minden egyes métere fellelkesíti a túrázókat. A közeli Lunzi tó és az idillikus település fürdőzésre és csónakázásra csábít, míg a Rothwald, Európa egyik utolsó őserdője felfedezésre vár. Tippünk: Ne mulassza el a túravezetést az ezeréves tiszafához!

Természeti színjáték luxus kivitelben
A Rothwald és a tiszafa mellett a Grünloch dolinát is mindenképpen látogassa meg. A maga 500 méter átmérőjével ez ugyanis Európa leghidegebb pontja mínusz 52,6 fokkal. Ugyanilyen fantasztikus a Dürrenstein vadonja, számos védett faj otthona, amelyek már kizárólag itt élnek.

A könnyűtől a fúúú-ig!
A túrázok különösen kedvelt célpontja az Ybbstalerhütte, ahonnan útra lehet kelni – természetesen csak egy kiadós uzsonna után – a Großer Hühnerkogel és a Kleines Hirzeck felé. Nincs messze a Dürrensteingipfel sem, amit Notengipfelnek is neveznek, s ahonnan csodás panoráma nyílik a tágas környékre. Tippünk haladóknak: Hochkar-Dürrenstein-Ötscher alpesi túra.