Schneeberg

Alsó-Ausztria legmagasabb hegye a családokat és a tapasztalt túrázókat egyaránt elkápráztatja. Nem, csoda, hisz mindenki számára a megfelelő túrát kínálja.

A Schneeberg a maga csodás panorámájával és sok lehetőséget kínáló úthálózatával minden igényt kielégít. Legkényelmesebben amúgy kisvasúttal, a Schneebergbahnnal juthatunk fel Ausztria legmagasabb vasútállomására.

Audiencia a királynál
Az Alpok királya 2076 méter magas. A Szalamandrával vagy a Schneebergbahn nosztalgia-gőzmozdonyával egészen 1797 méterig, Ausztria legmagasabban fekvő vasútállomásáig kényelmesen megközelíthető, megérkezve pedig paradicsomi látvány fogadja a túrázni és sétálni vágyókat.

Az agysejtek sportja
Aki a keringése mellett a gondolatait is szívesen tornáztatja, annak megfelelő helyet kínál erre a VOKA galéria és műterem. A spontán realizmus atyja mutatja be itt eredeti akriljait, akvarelljeit és tusrajzait. Különösen izgalmas a TOP ART 1800, Ausztria legmagasabban fekvő galériája a Szalamandra fogskerekű állomásánál, ahol a pihenésre való lehetőséget hegyi nyugágyak biztosítják.

Hegy mindenkinek
A Schneebergen a könnyed sétától a nagy kihívást jelentő útvonalakig minden megtalálható. A gyakorlott túrázók ugyanúgy megtalálják, amit keresnek, mint a vasárnapi kirándulásra vágyó családok. Tippünk: A közepesen nehéz fogaskerekű-túraútvonal (Zahnradbahnwanderweg), vagy egy szép kilátással kecsegtető séta a Hochschneeberg fennsíkján.