Gemeindealpe

Aki kedveli az akciót, annak kedvence lesz a Gemeindealpe. A túrázók felejthetetlen emelkedőket és lejtőket fedezhetnek itt fel.

A Gemeindealpe csodaszép kilátásával és vad lejtőivel kápráztatja el a látogatót, hiszen a a mountaincart és a hegyi roller szerelmeseinek igazán sok alkalma nyílik az akciózásra a kristálytiszta Erlaufsee mellett, a festői Mitterbachban.

Természetesen kristálytiszta
Az Ötscher-Tormäuer Natúrpark kellős közepén, 1626 méter magasan fekszik a Gemeindealpe. A túrázók kedvenc kiindulópontja Mittelbach am Erlaufsee, ahol a kristálytiszta víz fürödni csalogat, pecázni vagy búvárkodni egyet, miközben a parton a nyugágyrendszeren pihenhetünk meg. A fantasztikus kulisszát, csak a hegycsúcs látványa múlja felül.

Bátraknak és zenekedvelőknek
A Gemeindealpén nem csak fölmászni, de leereszkedni is érdemes. Gyalog vagy lifttel érhetjük el a Terzerhaus és a nagyvonalú panorámateraszt a maga lélegzetelállító kilátásával, a Gesäusétól egészen a Schneebergig. Mountaincarttal és hegyi rollerrel erdei utakon suhanhatunk lefelé, azután felfrissülhetünk az Erlaufseeben. Tippünk: a Vándorok muzsikája (Wanderbaren Gipfelklaenge) program minden évben szabadtéri koncertekkel várja a hegyek szerelmeseit.

Kalandvágyók tele
A Gemeindealpe Alsó-Ausztria legnagyobb hóparkjával és legmeredekebb, 70%-os lejtőjével télen is várja a kalandra vágyókat. A száguldozás után a hegyek szerelmesei szívesen térnek be a Wirtshaus zum Bäreneckbe, hogy a helyi finomságok elfogyasztásával kapjanak új erőre.

Gemeindealpe: a szerkesztőség ajánlatai