Header Bikeparks, © Wexl Trails

Bike parkok & Trail centerek

Alsó-Ausztria 6 mountain bike központja teljes körű szolgáltatással és kiváló pályákkal várja a kezdő és a haladó hegyikerékpárosokat egyaránt.

Az Alsó-Ausztriában üzemeltett bike parkok és trail centerek változatos és széles körű hegyikerékpáros élményről gondoskodnak – itt mindenki megtalálja számítását.

Míg a bike parkok gyors downhill-, freeride- és flow-szakaszokkal sokhelyütt inkább a gyakorlott hegyikerékpárosok igényeit elégítik ki, addig Alsó-Ausztriában kezdőbarát parkok is vannak. A legújabb technikai felszereltségnek és felvonóknak köszönhetően nem kell erőnket vesztegetnünk azzal, hogy felfelé trappoljunk. A kizárólag hegyikerékpárosoknak kialakított trail centerek rendelkeznek egy központtal, mely az ott található legtöbb nyomvonal és úthálózat kiindulópontjaként szolgál. A kezdők itt guidok, oktatók segítségét kérhetik és tippeket kaphatnak. Ezek az ajánlatok a kiszolgáló központtokkal, az üzletekkel és a gasztronómiai egységekkel összhangban a kerékpárosok különböző igényei alapján lettek összeállítva és ennek költségei vannak – csakúgy, mint a trailek, nyomvonalak rendszeres gondozásának, karbantartásának. Az ennek megfelelően kiszabott belépődíj beszedése a kiadások fedezésében segít és minden résztvevőnek változatos mountain bike élményt biztosít.