Virágzó pipacsok Armschlagnál a Waldviertelben, © Niederösterreich-Werbung/ M. Liebert

A Waldviertel

A Waldviertelben aztán tényleg sok az erdő. Persze más is van: mezők és földek, lápok és fenyérek, no és természetesen a „Wackelstein“-nak nevezett sziklaformációk.

Alsó-Ausztria északi részét számos patak, folyó és tó tarkítja. A végtelennek tűnő erdőkben egymást érik a túraútvonalak. A Duna és Csehország közötti vidék ízét a főként mák, ponty és burgonya felhasználásával készült gasztronómiai különlegességek tükrözik vissza.

Egészséges természet és friss levegő
A Waldviertel mind a mai napig megőrizte csodálatos eredetiségét: a természet érintetlen, a táj nyugodt, erőteljes. A Thayatal Nemzeti Parkban, a Blockheidén vagy a Heidenreichsteini lápon szép természeti jelenségek tanúi lehetünk. Az érintetlen környezet, a meleg napok és hideg éjszakák váltakozása kiválóan alkalmas a levegőkúrára, és természetesen gyógyítóan hat a testre és a lélekre is.

Túraeldorádó és kerékpáros paradicsom
A kerékpárosok az órákig tartó túráikon megszabadulhatnak a stressztől és fel is töltődhetnek. A Waldviertelben példaértékűen gondolnak a mountainbike-osokra: Ausztria legnagyobb hálózata 90 útvonalat jelent több, mint kétezer kilométeres hosszúságban. A túrázók pedig minden igényüket ki tudják elégíteni. A Waldviertel déli dombos része Ausztria legnagyobb egybefüggő erdőségével a túraparadicsom par excellence. Valamivel északabbra, a Waldviertel középső részén sűrűn szőtt hálózat vezet illatos-fűszeres mezők, csobogó patakok és folyók mentén a kis falvak régi parasztudvaraihoz.

www.waldviertel.at