20 schillinges kilátás a Semmeringnél, © Niederösterreich-Werbung/ M. Liebert

A Bécsi Alpok

Nyári frissesség és téli üdülés között: A Bécsi Alpok régi hagyományokkal rendelkező üdülőrégió

Bécstől egy órányi autóútra délre az Alpok teljes pompában mutatkoznak, igazi magashegységi környezetet kínálva. A Bécsi Alpok nyáron igen kedvelt túrázó hely, melyet a csodás kilátások miatt a „Látványok paradicsoma“ névvel is illetnek. Az idillikus, színpompás vénasszonyok nyara után átalakul téli paradicsommá, ahol Európa legnagyobb éjszakai síterülete található!

 

A „Kilátások paradicsoma”
A Semmering, Rax, Schneeberg és a Wechsel elbűvölő hegyi tájai, valamint a Bucklige Welt lankái már a császárkorban is kedvelt kirándulóhelyek voltak. Kiváltképp a ma már az UNESCO kulturális világörökség részét képező Semmering-kisvasút megépítése után vált „sikkessé“, hogy nyáron kijárjanak a hegyekbe. De ma már más vasutak is csalogatják a vendégeket a Bécsi Alpokba. Például a fogaskerekű a Schneebergen. Vagy a Rax felvonója, amit 1926-ban helyeztek üzembe Ausztria első személyszállító drótkötélpályáján.

Aktívan a hegyekben
A Bécsi Alpok minden évszakra tartogat valamit: télen a síelés és a sífutás kínál mozgáslehetőséget, kiváltképp a Wechsel-Semmering 100 km hosszú sífutópályája. Nyáron számtalan, jól karbantartott és áttekinthető módon kitáblázott túra- és mountainbike-útvolnal, valamint kényelmes kerékpáros-útvonal várja a kirándulókat, mint például a nevezetes Biedermeier-út a romantikus Piestingtalban. És akkor még nem beszéltünk a hagyományos gyógyüdülőhelyek, mint például Semmering, Reichenau és Bad Schönau hangulatáról. Végül, de nem utolsósorban említsük meg a finomságokat is, amelyeket legkellemesebben a számos ünnep valamelyikén élvezhetünk, akár folyékony formában is.

www.wieneralpen.at