Spitz an der Donau vasútállomás

Vasúti pályaudvar

Leírás

Romantikus szőlőskertek és a Duna elkerülhetetlen vonzása, valamint romantikus barokk házak szegélyezik az alsó-ausztriai Krems an der Donau kerületben található Spitz an der Donau állomás rusztikus fogadóépületét. A helyszínen menetrendek vannak kifüggesztve, és egészségügyi létesítmények is találhatók.

Útvonal-információk

 • A Donauuferbahn vagy más néven Wachaubahn felsorolt útvonala mentén fekszik Spitz an der Donau állomás az azonos nevű vásárvárosban.
 • Itt állnak meg a vonatok Emmersdorf an der Donau, valamint Krems an der Donau felé menet.
 • Van egy buszmegálló is, ahonnan buszjáratok indulnak Mühldorf am Jauerling és Spitz an der Donau központjába.

Több időt kiesni

A helyi Tausendeimerberg történelmi bortermelő falutól, Spitz-től nehéz elszakadni. A számos kilátóhely és kikapcsolódási lehetőség mindenkinek a maga módján lehetőséget kínál arra, hogy értékes szabadidejét felejthetetlen pillanatokká varázsolja. Tavasszal a sárgabarackvirágzás vonzza a látogatókat a régióba, különösen a Spitz-kastélykertben, amely varázslatos színeket fest a szőlőtermesztés által uralt tájba.

A borászokról és a szőlészetekről pedig valóban van mit mesélni itt - különleges betekintést nyújt a megismerésükhöz a családbarát Spitz borászati túraútvonal, amely a helyi templomtérről induló és a helyi templomtérről induló körútvonalon indul és ér véget.

Akit varázslatosan vonz a Duna, annak érdemes élveznie a kilátást egy utazás során a dunai hajók egyikén, amelyek közvetlenül Spitzben kötnek ki, és arra invitálják Önt, hogy felfedezze a régió nevezetességeit a talán legszebb módon.

Innen indul egy kerékpártúra, amely különösen a családok számára izgalmas: a Cycling for Kids Tour Spitz Route 5. 22 kilométernyi fürdőhelyet látogatnak meg, és játszótereket tesznek bizonytalanná - élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt a szabadidő eltöltése.

Tipp: A Donauuferbahn vonatain előzetes foglalás után ingyenesen lehet kerékpárt szállítani - de közvetlenül a Spitz an der Donau-i megállónál is van néhány kerékpár, amelyet bérelhet, és közvetlenül a kerékpározás megkezdéséhez is bérelhet.

Elhelyezkedés
 • tömegközlekedéssel elérhető

Helyszín & utazás

 • Kapcsolat

  Bahnhof Spitz an der Donau

  Bahnhofstraße 6
  3620 Spitz
  AT

 • Tömegközlekedés
 • Útvonalteverzés a Google Térképpel

  Útvonaltervező Útvonaltervező


 • Térkép
  Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket