20 schillinges kilátás a Semmeringnél, © Niederösterreich-Werbung/ M. Liebert

Az Erlaufsee tó

Fürdőhely / -tó, Tavak és források, Természeti élmény, Vízi sport

Leírás

Türkízzöld és kristálytiszta: Az Erlaufsee Mitterbach közelében a Gemeindealpe és a stájerországi Bürgeralpe lábánál fekszik. Így a két tartományt, Alsó-Ausztriát és Stájerországot köti össze. A híres zarándokhely, Mariazell pedig csupán kőhajtásnyira található.

Az 58 hektár kiterjedésű tóban nemcsak fürdeni lehet, hanem csónakázni, horgászni és búvárkodni is. Nem csoda, hogy roppant népszerű úti cél a Mostviertelben, hiszen csodás túrautak is várnak.

Erlaufsee: A fürdőzés és búvárkodás Mekkája

Egy napozásra alkalmas mezővel és kavicsos strandjával az Erlaufsee a fürdőzés, úszás és pancsolás nyári Mekkája. A búvárok körében is roppant kedvelt, hiszen az akár 38 méter mély tó felettébb tiszta vízzel és változatos víz alatti élővilággal rendelkezik. Így a szomszédos búváriskola is nagy népszerűségnek örvend. A szenvedélyes horgászok örömére pedig számos hal lakja a tavat – a sügértől a hegyi lazacig. 

Családi kirándulás Mitterbachba: csónakázás & nyaralás

Több mint 30 evezős vagy elektromos csónak, ill. vízibicikli közül választhatunk, amennyiben vízre szeretnénk szállni. Feltöltődni, ill. kulináris élvezetekben elmerülni pedig az étteremben vagy a büfében tudunk. Egy természetközeli nyaraláshoz a tóparton egy kemping, ill. csodás apartmanok, vendégházak és parasztudvarok állnak rendelkezésre Mitterbachban.

Helyszín & utazás