Bisamberg

Hegycsúcs, Természeti élmény

Leírás

358 méteres magasságában fekszik Alsó-Ausztria legnépszerűbb szabadidős hegye, a Bisamberg, Bécs közelében. Innen, az Erzsébet-hegyről a kilátás a Kis-Kárpátokig és a Hainburg-hegységig terjed. A Bisamberg a vele szemben álló, 425 méter magas Leopoldsberggel együtt az úgynevezett "bécsi kaput" alkotja.

Az elegyes tölgy- és kocsányos tölgyes bokorerdőkből, valamint száraz gyepekből álló tájnak köszönhetően a mintegy 340 hektáros terület nagy része természet- és tájvédelem alatt áll. A "régi redouták" - a 19. századi porosz háborúkból származó erődítmények maradványai - különleges természeti emléknek számítanak. Az itt kialakult egyedülálló fű- és réti sztyeppék a Natura 2000 védelme alatt állnak. 2007 óta a legeltetett kecskék vették át a száraz legelők fenntartásának nagy részét.

Ezen kívül a Bisamberg ritka virágoknak és több mint 700 lepkefajnak ad otthont, valamint Ausztria méhcsaládjainak több mint felének. A hegy lábánál fekszik a Herrenholz-erdősziget: tölgyek és gyertyánok "oázisa" a mezőgazdasági területek közepén.

Helyszín
Weinviertel, Korneuburg kerület

Élmények a Bisamberg-hegyen: túrázás, csodálkozás és felfedezés

A Bisamberg területén gyönyörű túra-, tematikus és sétaútvonalak futnak végig. A vendéglők és borozók gondoskodnak a kiránduló vendégek testi épségéről. Az Elisabeth-Höhe és a Falkenberg játszóterekkel még a kis túrázók sem fognak unatkozni.

Jó tudni: A Bisamberg már évezredekkel ezelőtt is lakott volt - ezt bizonyítják értékes régészeti leletek, amelyek többek között kelta településre utalnak.

Helyszín & utazás

 • Kapcsolat

  Bisamberg

  2100 Bisamberg
  AT

 • Tömegközlekedés
 • Útvonalteverzés a Google Térképpel

  Útvonaltervező Útvonaltervező


 • Térkép
  Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket
  Teljes képernyő