Falkenstein és Falkenstein Wall Frankenfels

Hegycsúcs, Kilátóhely

Leírás

A Frankenfels melletti büszke Falkenstein 720 méter magasan emelkedik a levegőbe: az északnyugati oldalon található izgalmas sziklafalaknak köszönhetően a népszerű kilátópont a hegymászók jól ismert paradicsoma. De a túrázók és az MTB-rajongók is megtalálják itt a számításukat.

A három részből álló, változatos Falkenstein-fal akár 80 méter magasra is emelkedhet. A kihívást jelentő, szürke mészkőből épült fal mérete miatt Frankenfels nevezetességének számít - és mászókertjeivel, kalandos sziklaalakzataival minden szintre vonzza a hegymászókat. Ezenkívül a Falkenstein számos gyönyörű túraútvonalat kínál.

A csúcsfennsíkon egy csúcskereszt fogadja a vendégeket, akiket a Natterstal-völgyre nyíló csodálatos kilátás jutalmaz. Egyedülálló kirándulóhelyek és meleg vendégházak és szálláshelyek - mint például a különösen családbarát Sunnseit'n Biohof - jellemzik az egész régiót.

Helyszín
Mostviertel/NÖ-Mitte, a Pielachtal-völgyben, Frankenfels közelében

Megközelíthetőség túrázók számára
A Falkenstein csúcsára számos túraútvonal vezet - például a Pielachtaler Bahnwanderweg vagy a Große Pielachtaler Rundwanderweg 652. Igazi bennfentes tipp, különösen családok számára, a Frankenfelsberg-Runde a nagyszerű kilátással.

Kirándulási célpontok Falkensteinben és környékén

Extra tipp: A hegyikerékpárosok számára nagyszerű Eibeck-körút a Falkenstein-falhoz való kitérőnek is tökéletes.

Helyszín & utazás