Hochkogel

Hegycsúcs

Leírás

A Randeggben található barátságos Hochkogel népszerű kirándulóhegynek számít kicsik és nagyok számára egyaránt. Csúcsa 711 méteres magasságával a Gamsstein, az Ybbstaler-Alpok hegyvonulatának legmagasabb pontja. A Hochkogelnél nem csak egy csúcskereszt fogadja a túrázókat. Inkább csodálatos kilátás nyílik Ötscher, Dürrenstein, Hochkar és a Duna-völgyön át a Waldviertelbe .

Közvetlenül a csúcson a családbarát Panoramastüberl Hochkogel a Mostviertel specialitásait és a hütte klasszikusait kínálja. Nem véletlen, hogy az elkötelezett házigazdák, Vera és Wolfgang Resch örömmel kapták meg a "Tut Gut-Wirt" díjat. Két kilométerrel arrébb az Almhaus Hochkogel várja a vendégeket: a túrázók néha boldog borjakkal találkoznak a Hochkogel legelőjén az anyatehén-tenyésztésben.

A hegyen rendszeresen tartanak szezonális ünnepségeket - a Mostblüten túranaptól a nyári napfordulóig. A Hochkogel jól ismert piknikezőhelye is különösen szép (nem csak) családok számára.

Helyszín
Mostviertel/NÖ-Mitte, Randeggben

A túrázók megközelíthetősége és időtartama

 • A Hochkogel panorámaösvényen keresztül vezető panoráma körút - körülbelül 5 órás gyaloglással - Euratsfeldtől a Hochkogel-en keresztül és vissza vezet. A csúcson és az ereszkedés során frissítők és éjszakai megállók állnak rendelkezésre.
 • A Gamsstein-túra, egy gyönyörű hegyi túra az alsó-ausztriai-stájer határ mentén, a Gamsstein legmagasabb csúcsára, a 711 méter magasan fekvő Hochkogelre is vezet. (kb. 6:45 óra gyaloglási idő)

Extra tippek:
Autóval is megközelíthető az Almhaus Hochkogel.
Aki a túrázás helyett inkább kerékpározik, a Mitterberg-Hochkogel túra egy kihívást jelentő országúti kerékpártúra - vagy a hegyikerékpárosok számára a Randegger Höhenrunde egy olyan körút, amely legalább annyira nehéz, mint amennyire festői.

Érdekes dolgok a környéken

 • A Hollenstein an der Ybbsben található Eisenwurzen Natúrpark. Túrák erdős szurdokokba, őserdőmaradványokhoz, vízesésekhez, virágos erdei mocsarakon és alpesi réteken át sziklákhoz és csúcsokhoz.
 • A Wentsteinhammer Hollenstein an der Ybbsben, a túrák és mountain bike túrák népszerű kiindulópontja.
 • A Treffenguthammer, a kevés megmaradt kalapácsmalom egyike.
 • A Schelchen üdülőfarm éjszakai vendégek számára. A farmról indulva festői túrákat tehet.

Helyszín & utazás

 • Kapcsolat

  Hochkogel

  3263 Randegg
  AT

 • Tömegközlekedés
 • Útvonalteverzés a Google Térképpel

  Útvonaltervező Útvonaltervező


 • Térkép
  Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket