Kremsi karikatúramúzeum

Múzeum

A vendéglátóhely tanúsítványai:

  • Legjobb kirándulóhely
  • Niederösterreich-CARD

Leírás

A kremsi karikatúramúzeum a Wachau egyik top úti célja és Ausztria egyedülálló karikatúra, képszatíra és viccrajz múzeuma.

A kremsi karikatúramúzeum a Wachau egyik legnépszerűbb célpontja, Ausztria egyetlen karikatúra, képi szatíra és kritikai grafika múzeuma.

A kremsi karikatúramúzeum - Ausztria egyetlen karikatúra, képi szatíra és képregény múzeuma - mindössze 5 perces sétára található a Krems - Stein hajóállomástól, a Dunától, és évente több ezer látogatót vonz Wachauba. Krems történelmi belvárosa és Stein középkori óvárosa között fekszik, számos kulturális helyszínt ölel fel, és kiváló célpont egész napos kiránduláshoz családok számára is.

A Karikaturmuseum Krems-ben karikatúrákat és szatírákat láthatunk. Ez egy nyitott ház nemcsak a karikaturisták, de a látogatók számára is. Nem utolsósorban a karikatúra és a szatíra szórakoztató jellege miatt a múzeumnak sikerült megszólítania a különböző korosztályok széles közönségét. A karikatúra gyönyörködteti és inspirálja mind a nézőket, mind a különböző művészeti ágakból érkező művészeket. A Karikaturmuseum Krems magas színvonalú társadalompolitikai kiállításoknak ad helyszínt.

Manfred Deix jelentős szerepet játszott a Karikaturmuseum Krems megalapításában, amely Ausztria egyetlen képi szatíra és kritikai grafika múzeuma, és ahol ma is képviselteti magát egy állandó kiállítással, amely korábbi és aktuális műveket mutat be. Manfred Deix osztrák karikaturista 2016. június 25-én, 67 éves korában hunyt el. Manfred Deix művei régóta elismert műalkotások, az osztrák karikatúra klasszikusainak számítanak és sok kollégája számára stílusmeghatározóak. Kíméletlen karikatúráinak jelentősége messze túlmutat az ország határain, és fáradhatatlanul bírálja a társadalmi elnyomást.

Érkezés vonattal és busszal

Bécsből és Salzburgból: Westbahn St. Pöltenig - vonatcsatlakozás Kremsig.

Bécsből: Franz-Josefs-Bahn Kremsig.

A kremsi pályaudvarról az 1-es helyjárati busszal (hétfő - szombat) a „Krems Kunstmeile/Landstraße” megállóig vagy a 715, 720, 717-es VOR-buszjáratokkal a „Campus Krems” megállóig. A pontos menetrend a www.vor.at oldalon található.

Áprilistól novemberig a Wachaubahnnal a „Krems Campus-Kunstmeile” megállóig.

A kremsi pályaudvartól kb. 15-20 perc gyalog a kremsi karikatúramúzeumig.

 

Árak

Felszereltség

  • WC
  • Idegenvezetések

Alkalmasság

  • kerekesszékeseknek alkalmas
  • rossz idő esetén is jó választás
Elhelyezkedés
  • tömegközlekedéssel elérhető

Helyszín & utazás