Schneebergbahn

Hegyi vasút / ülőlift

A vendéglátóhely tanúsítványai:

  • Legjobb kirándulóhely
  • Niederösterreich-CARD

Leírás

Hangulatos vonatút Puchbergről a Schneebergre: Mókás szalamandra mintájával halad át a Schneebergbahn a virágzó alpesi réteken és az illatos tűlevelű erdőkön. Felviszi apró és kevésbé apró vendégeit Alsó-Ausztria legmagasabb hegyére - biztonságosan, kényelmesen, és mindössze 40 perc alatt.

Az eredetileg fogaskerekű először 1897-ben jutott fel a hegyre Puchbergről. A modern Salamander vasúti kocsikat száz évvel később indították: 1999 óta a foltos vonatok részét képezik a bécsi Alpok idilli képének. Azóta a Schneebergbahn számtalan alkalommal elérte úticélját - az 1800 méteres tengerszint feletti magasságban lévő akadálymentesített Hochschneeberg hegyi állomást. Innen csodálatos családi túrákra lehet indulni. Később a megbízható szalamandra visszasiklik a völgybe.

Édes snack útközben - a Salamander megállóban

A Baumgartner megállóban ízletes kitérőt lehet tenni. Itt a híres Schneeberg-buktát szolgálják fel: ez egy édes specialitást, amely kelt tésztából készül, lekvár töltelékkel.

Tipp: A Schneebergbahn honlapján a hegy- és völgymeneti jegyeket kényelmesen otthon is meg lehet vásárolni és kinyomtatni.

Árak

Felszereltség

  • Idegenvezetések

Helyszín & utazás