Stadttheater Wiener Neustadt

Színház

Leírás

Varázslatos városi színház a nagy színpadok hangulatával. A mai városi színház a Herzog-Leopold-Strassén található egykori kolostortemplomban található. A színház megnyitása 1794-re nyúlik vissza. Az Európában maradt három működő Wagner-függöny egyike, valamint egy rendkívül ritka működő forgószínpad található benne.A modernizált színház ma 624 néző befogadására alkalmas, miközben megőrzi történelmi varázsát. A vasfüggönyt Wolfgang Hutter festő tervezte. A program a gyerekszínháztól az operettig terjed. A színházat bérelni is lehet, és a színházba külön túrákat is szerveznek gyerekeknek.

Varázslatos városi színház a nagy színpadok hangulatával. A mai városi színház a Herzog-Leopold-Strassén található egykori kolostortemplomban található. A színház megnyitása 1794-re nyúlik vissza. Egész Európában 3 működő Wagner függönyből egy maradt, valamint egy aktív, rendkívül ritka forgószínpad. A modernizált, történelmi varázsát megőrző színház ma 600 néző befogadására alkalmas. A vasfüggönyt Wolfgang Hutter festő tervezte.

A program a gyerekszínháztól az operettig terjed. A színházat bérelni is lehet, és a színházba külön túrákat is szerveznek gyerekeknek.

A színház a földszinti, 1. és 2. emeleti területekből áll, klasszikus színházi ülésekkel.


A színpad remek hely az ünneplésre: születésnapok, karácsonyi partik, céges rendezvények, panelbeszélgetések, előadások, beszédek, évfordulók.

Ingyenes színházi túrák betekintést nyújtanak a kulisszák mögé.

Kölcsönzési lehetőségek: Városi színház teljes: 600 férőhelyes: Parterre, 1. + 2. szint
Stadttheater Stage: 100 ülőhely a színpadon

Felszereltség

  • WC
  • Idegenvezetések

Alkalmasság

  • mozgássérült WC
Beszélünk …
  • angol
  • német

Helyszín & utazás