Sífutás élvezete Alsó-Ausztriában, © Niederösterreich Werbung, Kathrin Baumann

Sífutópályák Alsó-Ausztriában

A Waldviertel, Mostviertel és a Bécsi Alpok több mint 800 km hosszú sífutópálya hálózata igazi változatosságot kínál!

A nap megcsillan a hófödte fenyők lombkoronáján keresztül. Meleg leheletünk száll a friss téli levegőben. Körülöttünk a természet és nyugalom. Aki valaha is siklott már sífutóléccel az erdőben, az ismeri ezt a különleges hangulatot.

Akik még nem ismerik ezt az érzést, vagy egyszerűen csak újra át szeretnék élni, azok a Waldviertelben, a Mostviertelben és a Bécsi Alpokban találják a legjobb feltételeket a sífutáshoz. Több mint 800 kilométernyi pálya vezet érintetlen erdőkön, szelíd réteken és idilli tájakon keresztül. A sífutóhálózat méretének köszönhetően itt mindenki megtalálja a számára megfelelő útvonalat, legyen szó tapasztalt sífutókról vagy kezdőkről. Alsó-Ausztriában egy egységes jelzőrendszer is könnyíti a pályákon való tájékozódást.

 

 

Teljesen érthető, hogy ez a sportág évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Hiszen a sífutás egyformán felüdíti a testet és a lelket. A mozgás szabályossága kíméletesen fejleszti az erőnlétet, miközben a természet és a nyugalom lehetővé teszi, hogy elmerüljünk gondolatainkban. Ha nincs sífutófelszerelésünk, számos alsó-ausztriai régióban találunk kölcsönzőt. A sífutás után pedig jól esik egy csésze forró tea, egy melengető leves vagy egy frissítő sör a számos vendéglátó egyikénél.