Dürnstein, © Michael Liebert

Advent Alsó-Ausztriában

Csendes éj, nagy varázs. Apátság, kovácsműhely és kastély – ezek Alsó-Ausztria legszebb adventi vásárainak gyönyörű helyszínei.

Csendes adventi varázslat, az elcsendesülés ideje. Karácsony előtt mintha egyetlen hatalmas adventi kalendáriummá változna egész Alsó-Ausztria: Várak és városok kapuin belül, pincesorokon és ódon romok mellett, hegyekben és patakok partján jóval több, mint 24 karácsonyi, adventi vásár és rendezvény várja a látogatót.

Varázslatos helyszínek, meghitt pillanatok és hagyományok a régmúltból felesleges giccs nélkül. Alsó-Ausztriában hiteles és változatos módon ünnepelhetjük a karácsonyi várakozás időszakát. A weinvierteli advent idején a hangulatos pincesorokon a nyugalomé és a népszokásoké a főszerep. A wachaui advent környezete a világörökség részét képző Wachau, ahol karácsonyi koncertek és hajózás vár a Dunán. A Waldviertel számos adventi vására pedig „kézzelfogható” élményeket ígér hagyományos kézműves kiállításokkal. 

Fény- és tűzjátékban felülmúlhatatlan a „Flammende Weihnacht“, vagyis a tüzes karácsony a Mostviertelben, ahol történelmi főtereken gyümölcsbor forr és vas izzik. A Bécsi Alpok adventi vásárain talpunk alatt ropog a hó, mely egy kiadós sétára csábít a forraltborozás után. A Bécsi Erdőben pedig meseszerű karácsonyi vásárok kerülnek megrendezésre, pl. Mödlingen vagy Badenben.

December 24. előtt ugyebár nem szokás kinyitni az ajándékokat. Aki azonban advent idején Alsó-Ausztriába utazik, azt a tartomány már karácsony előtt felejthetetlen élményekkel ajándékozza meg. Hagyja, hogy elragadja a varázs!

Téli ínyenc utazásaink

Ajánlatok és akciók

Tüzes kolostorkarácsony: Gaming, © schwarz-koenig.at Ajánlat foglalása

Adventi tüzek

2 éjszaka vidéki szálláson (vagy parasztgazdaságánál) | Kekszsütés | Karácsonyi vásár

106,- eurótól