Dürnstein, © Michael Liebert

Adventi és karácsonyi vásárok Alsó-Ausztriában

Csillogó fények és csengettyűk, apró ajándékok és csodálkozó gyermekszemek: úgy tűnik, a karácsony nincs már messze.

Amikor már korán besötétedik, a természet téli nyugalomban, és az egész ország különösen romantikus, pislákoló fényben ragyog, akkor ismét elérkezett az év legcsendesebb időszaka. Néhány hét, amikor hosszú időre visszanyúló hagyományok elevenednek meg, különleges finomságokkal kényeztetjük magunkat, hagyományos karácsonyi vásárokra járunk és rengeteg kézműves ötlettel találkozunk.

Különleges helyszínek párosulnak az év különleges időszakához: vár- és városkapuk mögötti, régi romok között vagy festői pincesorokon található helyszínek. Fények ragyognak, fenyők illatoznak és harangok csilingelnek. Itt elmondjuk, hol őrizték meg leginkább az eredeti szokásokat, és hol találhatóak Alsó-Ausztria leghangulatosabb adventi vásárai.

A Krisztus gyermekre való várakozás idejét ebben az országban megédesíti a várva várt látogatás a hagyományos karácsonyi vásárokon a császári kastélyokban és kolostorokban, középkori várakban, földalatti pincesorokon vagy a hófödte alsó-ausztriai hegyvidéki táj közepén. A romantikus téli túrák a fagyos erdőkben, a befagyott patakok mentén és a hófödte hegycsúcsokon egyre jobban felerősítik a karácsonyi várakozást. Vagy amikor új kekszrecepteket próbálnak ki a szeretteik társaságában - nagy buzgalommal vágnak a kicsik és nagyok csillagokat és karácsonyfákat a tésztából, mert a következő hetekben különösen finom ízűek lesznek. 

December 24. előtt ugyebár nem szokás kinyitni az ajándékokat. Aki azonban advent idején Alsó-Ausztriába utazik, azt a tartomány már karácsony előtt felejthetetlen élményekkel ajándékozza meg. Hagyja, hogy elragadja a varázs!

Az összes karácsonyi vásár áttekintése

Adventi túrák

Bújjon jól be egy hangulatos télikabátba, bújjon téli csizmába, és ismerje meg Alsó-Ausztria új oldalát az adventi időszakban.

Amikor a napok rövidebbek és hűvösebbek lesznek, tudjuk: Közeledik a karácsony, és az év a végéhez közeledik. Akár hóval, akár anélkül, végtelen kiterjedésű, hullámzó dombokkal és alpesi hegyekkel, Alsó-Ausztria tájai változatosak és gyönyörűek.

A karácsonyt megelőző elmélyült időszakot Alsó-Ausztriában számos téli túrán lehet megtapasztalni az érintetlen tájak közepén, misztikus jelenetek és rusztikus vendéglők mellett. A kulináris élményekkel teli egynapos kiránduláshoz ideális a Zauberblick Runde a Semmeringen, a Tirolerkogel túrázás vagy a Walderlebnisweg a Zwettltalban. Az idilli téli túrák és az adventi séták Alsó-Ausztria hangulatos városaiban, városkáiban és sikátoraiban, állatok társaságával vagy anélkül, egyaránt kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy a téli napsütésben gyönyörködjünk, élvezzük az adventi csendet, és karácsony előtt kiszakadjunk a mindennapokból.

Adventi élmény Alsó-Ausztriában

Wachau Advent, © Donau Niederösterreich/Andreas Hofer

Adventi események

Tovább olvas
Téli wellness, © Kathrin Schlager

Termálfürdő és wellness

Tovább olvas
Advent Puchbergben, © Robert Herbst

A karácsonyi vásárok áttekintése

Tovább olvas
Cipócska, © Daniela Führer

Karácsonyi aprósütemények

Tovább olvas
Korcsolyázás, © Tereza Bokrová

Korcsolyázás

Tovább olvas
Alpaka túrázás, Waldviertel, © Waldviertel Tourismus/sommertage.com

Állati kalandok Alsó-Ausztriában

Tovább olvas
Téli erdő, Waldviertel, © Waldviertel Tourismus/sommertage.com

Mély tisztelettel adózunk Alsó-Ausztria lombkoronái előtt

Tovább olvas
Téli túrázás, © sommertage.com

Túrák télen Alsó-Ausztriában

Tovább olvas

Téli kikapcsolódás Alsó-Ausztriában

Élmények a hideg évszakban.

Gyakran az apró örömök okozzák a legnagyobb boldogságot: mint pl. a menetszéltől kipirult arcot egy sebes lesiklás után. Egy romantikus túra után a hófödte hegyvidéki panoráma. Vagy a kora reggeli várakozás az esti kalandokra. Alsó-Ausztria mindezt és még sok mást is kínál egy varázslatos, élményekben gazdag téli nyaraláshoz.