6 adventi vásár várakban, apátságoknál, kastélyokban

A várakban, apátságoknál és kastélyokban megrendezett karácsonyi vásárokon ízletes puncsot és forró gesztenyét kóstolhatunk, valamint szeretettel készített kézműves termékek közül válogathatunk történelemmel átitatott környezetben.

Középkori-rusztikus vagy fenségesen meseszerű: Amikor a hőmérséklet csökken, Alsó-Ausztria váraiban, kastélyaiban és apátságaiban igazán meghitt a hangulat. Nem csoda, hiszen idilli, csodásan feldíszített adventi vásárok várnak, amelyek házi készítésű termékekkel és pékáruval varázsolnak el. Igazi romantikus karácsonyi hangulatot a következő hat adventi vásár teremt, melyek a lélegzetelállító táj és a különleges környezet miatt tűnnek ki.

1. Császári hangulat adventkor Grafeneggben

A grafeneggi advent az adventi időszak hagyományos fénypontja, ahol különleges kézműves termékek, kulturális kínálat és regionális ételek várják a látogatókat. Az ünnepélyesen kivilágított kastélyparkban rusztikus kunyhók várnak finomságokkal. A jól ismert alsó-ausztriai adventi éneklés és a lenyűgöző karácsonyi koncertek egyaránt meghitt hangulatot teremtenek. A karácsonyi vásár nagyon népszerű a családok körében, hiszen a programkínálat a lovas és lámás állati élményektől az éneklős rendezvényeken át a karácsonyi színházig és Mikulás felvonulásig terjed.

2. Középkori adventi hangulat az aggsteini vár romjainál

Az advent az aggsteini romoknál valóban középkori. A vár fáklyafényes udvarán különleges középkori piacot rendeznek, ahol kulináris élvezetek és élőzene várja a látogatókat. Kézzel készített bőrtermékek, rusztikus lovagi gyerekruhák és lenyűgöző kerámiaművészeti alkotások szolgálhatnak ajándékként az idei karácsonyra. A Dena Seidl által tartott izgalmas meseóra vagy az alpakasimogató az adventi vásár legkisebb vendégeinek is örömet okoz. A karácsonyi kirándulás látványos tűzijátékkal ér véget.

3. Mesés karácsony a kottingbrunni vízivárban

Mesés karácsony, ahogy az a nagykönyvben megvan írva: a kottingbrunni kastély adventi vására a vízparton császári-történelmi hangulatával ragad magával, melyet egy séta a kastély udvarán vagy a kastélyparkban a Kaiserallee-n tesz teljessé. A kézműves vásár ajándékötletei és a finomságok mellett egy fúvósnégyes szórakoztatja a nagyérdeműt. A gyerekek biztosan szívesen sétálnak majd a lámákkal vagy lovagolnak a pónikon.

4. Fényes karácsonyi forgatag Seitenstetten apátságában

Kicsit délnyugatabbra ugyanilyen hangulatos és romantikus az advent a seitenstetteni apátságban; kiváltképp, amikor a fúvósok és az adventi énekesek belekezdenek dalaikba. A zenés adventi hangulat mellett finom gyümölcsbor-különlegességeket találunk itt, melyek különböző körtefajtákból készülnek. Különösen érdekes programpont az ún. „Dorschbirnbrenna” (körtepárlat készítés), amely igazán egyedi hangulatot teremt a Moststrassén. Közben a kézműves kiállításon ősi kézműves technikákat csodálhatunk meg, vagy az apátság fedett belső udvarán található bódékban kulináris élvezeteknek adhatjuk át magunkat.

5. Romantikus környezet a jaidhofi adventi vásáron

Igazi bennfentes tipp a karácsonyi várakozás időszakára a Jaidhof-kastélyban megrendezett adventi vásár. A hangulatos környezetben faragványok, kerámiából kézzel készült termékek, szokatlan műalkotások és finom ételek, mint például gesztenye, jellegzetes „Feuerflecken” vagy méz, széles választékát kínálják. Az adventi időszak felejthetetlen, romantikus pillanataihoz hozzájárul a kocsikázás vagy egy karácsonyi koncert is a kastély könyvtárában.

6. Rusztikus hangulat a kirchschlagi várromok adventi vásárán

Puncs és forralt bor egy kicsit másképp, hiszen a melengető nedűt a város felett, a kirchschlagi vár romjainál élvezhetjük, miközben lélegzetelállító kilátás nyílik a Bucklige Welt dombságára. A régió immár legnagyobb adventi vására a karácsonyi szezonban egy kis lazításara csábít. Számos regionális kiállító gyűlik itt össze, hogy adventi kunyhókban mutassák be egyedi kézműves termékeiket és regionális különlegességeiket - igazi karácsonyváró hangulatban.

Az összes karácsonyi vásár áttekintése