Az Ötscher vidéke

A jól járható deszkaösvényen vízesések és szurdokok mellett visz az út, melynek fáradalmait rusztikus turistaházban és a Mariazellerbahn vasúton pihenhetjük ki.

Az Ausztria Grand Canyonjának is nevezett szurdokban kristálytiszta vízesések, kényelmesen járható deszkaösvények, valamint megannyi látni- és csodálnivaló várja a kirándulókat. Félúton a kedélyes Ötscherhias turistaházban fogyaszthatunk el egy kiadós uzsonnát, miközben a csodálatos panorámában gyönyörködünk.

A természeti park központjától a látványerőműig

Az alpesi túra a természeti park központjánál - Naturparkzentrum Ötscher-Basis – kezdődik. Legérdekesebb látnivalója az ENV energiaszolgáltató legrégebbi vízierőműve, a wienerbrucki erőmű, amely a Mariazellerbahn vasút energiaellátásáról is gondoskodik.

Griaß di, Ötscherhias!

A romantikus Ötschergräben-szurdok a természet pompázatos színjátékával várja látogatóit: a kis patakok és folyók hosszú évszázadokon keresztül vájták ki medrüket a mészkőhegységben, aminek során mély szurdokok, bizarr formájú sziklák és páratlanul szép vízesések keletkeztek ezen a területen. A 2011. év legszebb túraútvonalának megválasztott ösvényen jutunk el a közkedvelt pihenő- és falatozóhelyre, a hamisítatlan hangulatú Ötscherhias turistaházba (májustól októberig 17:00 óráig van nyitva).

Hazafelé a Mariazellerbahn vasúttal

Új erőre kapva, számos élménnyel gazdagabban indulunk végül az Erlaufklause vasútállomáshoz. Alternatív célpontként Mitterbachot is választhatjuk, ahová egy 1,5 órás túra után juthatunk el. Onnan a történelmi értékű Mariazellerbahn vasúttal térhetünk vissza Wienerbruckba, túránk kiindulópontjához.