Kamp-Thaya-March-kerékpárút

Elsőrangú kerékpáros útvonal a folyók mentén

A Waldviertelben kerékpározni igazi élmény. A Kamp-Thaya-March kerékpárút (KTM) Ausztria legszebb kerékpáros túraútvonalai közé tartozik. Több mint 400 km-en megtalálható mindaz, ami megdobogtatja a bringások szívét: intenzív sport és laza kerekezés váltják egymást. Ezen felül a Kamp, Thaya és March folyók mentén nem csak háborítatlan természeti szépségekkel találkozunk, hanem számos kulturális célpont is kirándulásra invitál.

A kerékpáros útvonal Krems an der Donau városkától a Waldviertelbe vezet. A túra elején a Kamp folyótól élvezetes egyenes terepen tekerhetünk, majd a Waldviertelben több emelkedő is leküzdésre vár. Ezután megérdemelt jutalomként ismét nagyrészt lefelé haladunk a Weinviertel területén, míg a túra utolsó részén lankás dombok között vezet az út a Dunáig.

A Kamp és a Thaya mentén vezető szakaszt a KTM-kerékpárút  legszebb részeként emlegetik. A teljes, 445 km-es KTM-kerékpárútra 5-9 napot érdemes betervezni. Így hosszabban is elidőzhetünk a vendéglők, jellegzetes helyi borozók némelyikében, és egy spontán felmerült kirándulás ötlete sem okoz zavart a menetrendben. Testközelből élvezhetjük a természet varázsát a Thayatal Nemzeti Parkban, és a szakasz mentén festői szépségű falvakat, várakat, kastélyokat & kolostorokat fedezhetünk fel. A Rosenburg kastély és az Ottenstein-duzzasztó gondtalan, pihentető ellazulásra invitál. Eközben ráeszmélünk, hogy a KTM-kerékpárút nemcsak a Kamp, Thaya és March folyók mentén haladó, élményekben gazdag útvonalával varázsolja el az utazót, hanem sikerének titka az összetettségében rejlik. Egyszerre tárja elénk az életöröm megannyi alkotóelemét: a kultúra élményét, a testmozgás élvezetét és a természet szerető ölelését.

Hasznos ötlet:
Aki nem szeretné kerékpáron bejárni az egész útvonalat, az a táv egyes részeit vasúton is megteheti. A Reblaus Expressz hosszú szakaszokon keresztül párhuzamosan halad a kerékpáros útvonallal. E közkedvelt vonatnak – nem véletlenül – nagy kultusza van a turisták körében: a kényelmes utazás mellett csodálatos panorámákban és kulináris élvezetekben lehet részünk. Elég csak leszállni, túrázni egyet gyalog vagy kerékpáron a Waldviertel valamelyik bájos szegletében – aztán folytathatjuk utunkat a Reblaus Expresszel, amelyen a kerékpár díjmentesen szállítható!

A kerékpárút szakaszai

Térkép

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket