Triesting-Gölsental-kerékpárút

Változatos tájak, idilli helyek várják az élménykerékpárosokat a Triesting-Gölsental kerékpáros útvonalon.

Schönau és Traisen között a Triesting-Gölsental kerékpárút köti össze a termál-kerékpárutat a Traisental kerékpáros útvonallal. A névadó folyók csobogása kísér utunkon, miközben érintjük Berndorf, Hainfeld és St. Veit an der Gölsen településeket. Az út mentén Alsó-Ausztria csodaszép, változatos tájaiban gyönyörködhetünk.

Változatos tájakon

A 60 km hosszú Triesting-Gölsental kerékpárút kedélyesen indul Schönauban, a Bécsi Erdő déli szélén, amely családi kirándulások kedvelt célpontja is. Festői falvak és számos betérési lehetőség mellett kerekezünk, kényelmesen lés nyugodtan, miközben erdők, mezők és szántóföldek kísérik utunkat. A folyó mentén valamivel feljebb, Weissenbach an der Triestingtől St. Veit an der Gölsenig a lankás, dombos táj alpesi jelleget ölt, mielőtt a Triesting-Gölsental kerékpárút Traisennél becsatlakozik a sokszínű Traisental kerékpáros útvonalba. Spirituális ajánlatunk: Ha először a Triesting, majd a Gölsen folyását követjük, akkor egy darabig a Bécsből Mariazellbe vezető ősi zarándokút, a „Via Sacra“ (Szent Út) egy részén haladhatunk.

Lovagkori mondák és folyóparti piknikek

A kultúra iránt érdeklődő bringások a régió számos kincsével találkoznak útközben. A kaumbergi Araburg várromot, amely Alsó-Ausztria legmagasabban fekvő romvára, számtalan legenda övezi. Ugyancsak érdemes megállni és felfedezni Klein-Mariazell felújított búcsújáró templomát, ahol lelkileg is feltöltődhetünk. A kerékpáros útvonal mentén, a Triesting és a Gölsen partján több helyen idilli környezetben hűsölhetünk. Ezzel a lehetőséggel a mountainbike-osok is előszeretettel élnek, akik Altenmarkt környékén a kihívásokkal teli hegyi szakaszokra (MTB) térnek át.