Sárgabarack gombóc evés, © Niederösterreich-Werbung/Lois Lammerhuber

Stiftsrestaurant

Étterem

Leírás

1138 óta laknak és munkálkodnak a Ciszterci Rend szerzetesei a Zwettli Apátságban. A kerengő, a gyülekezőterem, a hálóterem és a fürdőterem a román és gótikus építészet remekei. A 18. században a templomot a barokk jegyeivel látták el és felépítettek egy könyvtárat is.

A teraszkertekben, a püspökök kertjében és a kereszt-kertecskében a test és a lélek is megpihenhet.

Látnivalók a Zwettli Apátságban:

  • kerengő kútházzal (audiókészülékes vezetés)
  • apátsági templom és kincseskamra (vezetés)
  • ajándékbolt
  • étterem és kávézó az oranzsériában
  • történelmi kertek

A Zwettli Apátság kertjei

A Zwettli Apátság kertjei a csend és a nyugalom szigetei.

A Zwettli Apátság kertjeiben a szerzetesek már régen létrehoztak olyan helyeket, melyek a mennyországra hivatottak emlékeztetni. Manapság is csodás látványt nyújtanak a kertek, ahol nyugalom és idill várja a látogatót. A 17. századtól az éppen aktuális kor ízlésének megfelelően számtalan átalakításra került sor. 2006 óta nemcsak a szerzetesek töltődhetnek fel itt, hanem az apátság látogatói is.

A „Kreuzgärtlein“, vagyis a kereszt-kertecske növényzete, melyet a látogatók egy vezetés során nézhetnek meg, Goethe színtana alapján a teremtés hét napját jeleníti meg.

Bármikor szabadon látogatható a Lindenhof régi faállományával, ill. az Abteihof, mely nyáron, amikor nyílik a leander és az udvart fecskék zengik be, mediterrán hangulatot áraszt. Még egy gólyapár is megjelenik itt költeni minden évben.

Az apátság oranzsériája előtt található a felső Prälatengarten-kert, melyet szintén bármikor szabadon felkereshetünk. A kert újbarokk jellegű és itt található a 
„Sommerstöckl” is, mely egy olyan nyári rezidencia, melyet kizárólag az apát és vendégei használtak. Manapság egy kávéház található itt. A felső Prälatengarten-kert pedig a templom felé terül el.

A Terrassengärten teraszos kertek az apátság déli részén találhatók és a Lindenhof felől érhetők el. Néhány évvel ezelőtt több új kert került itt kialakításra, mint pl. egy kert Hildegard von Bingen alapján, egy Mária-kert, egy herbárium, az élet kertjei valamint egy finomságok kertje.

Helyszín & utazás

Keresés & foglalásHotelek és szállások