Carnuntum

Alsó-Ausztria legdélebbi borvidéke a sokszínűségével és hagyományaival, valamint szinte urbánus életérzésével bűvöl el, hiszen Bécs császárvárosától csupán egy kőhajításnyira (néhány perces autózásra) terül el!

Carnuntum borvidéke Bécstől keletre a szlovák határig húzódik. A köves, nehéz, agyagos és löszös, homokos és kavicsos talaj különösen a vörösborok számára nyújtja a legjobb körülményeket.

Az első helyen a helybéli kék zweigelt és kékfrankos áll, melletük a nemzetközi fajták, mint  cabernet sauvignon és a merlot. De fehérborokra – főként a zöld veltelinire és a burgundikra, de a hagyományos vegyes borokra is – jellemző a strukturáltság és az erő. A terület identitását a carnuntumi Heidentor  szimbólumát viselő „Rubin Carnuntum“ jelzés erősíti, elsősorban a zweigelttel, a kékfrankossal és St.Laurenttel, amelyeket borászszemélyiségek büszke gárdája termel.

A régió kulturális értékét a ragyogóan felújított marchfeldi kastélyok, a Carnuntum Régészeti Park és a Donau-Auen Nemzeti Park közelsége emeli. Az olyan bortermelő helyek, mint Göttlesbrunn, Höflein vagy Prellenkirchen, amelyek számos kellemes borozóról ismertek, mindig is kedvelt kirándulóhelynek számítottak, mindenek előtt a közeli bécsiek körében.

Borút Carnuntum