6 különleges adventi vásár

Adventi vásárból szinte minden sarkon akad egy. Néhány azonban igazán egyedi és ünnepi hangulatú.

Pincesorokon, természetes környezetben, varázslatos kertekben vagy kolostorokban - az alsó-ausztriai karácsonyi vásárok különleges helyszínekkel és hangulattal, egyedülálló művészekkel és látnivalókkal örvendeztetnek meg.

1. Adventi vásár Európa leghosszabb pincesorán Hadresben

Hadres a Weinviertelben, a Pulka-völgy enyhén dombos vidékén található. A falut a szőlőtermesztés jellemzi és ennek köszönhető Ausztria leghosszabb pincesora is itt található, ahol egyik présház éri a másikat. Ez kiváló kulisszája a pincesoron megrendezett hadresi adventi vásárnak, ahol december két hétvégéjén a régióból származó finomságokat, felolvasásokat, kisebb koncerteket, kézműves termékeket és még sok mást kínálnak.

2. Karácsonyi látványosság a természetben a Johannesbachklamm-szurdokban

Ha romantikáról van szó, a würflachi Johannesbachklamm-szurdokban található karácsonyi vásár szinte felülmúlhatatlan. Sziklák, erdők és vizek mentén az adventi varázsról egy több mint 20 méter magas feldíszített karácsonyfa, egy jászolkiállítás, kézműves foglalkozások, egy látványkovácsműhely, karácsonyi mesék és hagyományos ételek gondoskodnak. Neunkirchenből ingyenes buszjárattal könnyen eljuthatunk a Johannesbachklamm-szurdok adventi rendezvényéhez.

3. Idilli advent a tónál Litschauban

A Waldviertel „csúcsán”, advent első szombatján Litschau lakosai az adventi vásáron betekintést nyújtanak életük világába. A kivilágított főtér körüli sétányon házról házra járhatunk, ahol regionális finomságokat és kézműves termékeket kínálnak. A varázslatos adventi programot kocsikázás, élő betlehem, kivilágított tóparti sétány, valamint zene és színház teszi teljessé.

4. Kézművesség az ybbsitz-i karácsonyi kovácsműhelyben

Vas, tűz és a kovácsmesterség művészete – ez áll az ybbsitz-i kovácskarácsony középpontjában. Két decemberi napon az ybbsitz-i adventi vásár látogatói közelebbről ismerhetik meg a régi mesterséget, tanúi lehetnek a kovácsok versenyének, de kipróbálhatják az íjászatot is. Továbbá üvegfújó művészek, fafaragók és keramikusok is megmutatják tudásukat. A gyerekeknek lehetőségük lesz saját karácsonyi ajándékot is készíteni.

5. Karácsonyi hangulat a kertekben

A kertek télen is különleges hangulatot árasztanak. A Langenlois melletti Schilternben található Kittenberger élménykertek a Kittenberger Advent rendezvénysorozat idejére, november és január között igazi karácsonyi csodavilággá változnak – fáklyákkal és tündérfényekkel, hatalmas lebegő adventi koszorúval és virágkötészettel. Egy téli idegenvezetés adventkor a „Garten Tulln” élménykertekben szintén kellemes élményt nyújt. Adventi kirakodóvásár, pónilovaglás, zene és felolvasás is szerepel a programban.

6. Adventi fényvarázslat Klosterneuburg apátságában

A klosterneuburgi apátság első alkalommal hívja meg a nagyérdeműt a klosterneuburgi adventre. Varázslatosnak ígérkezik az „Illumina” fénykert, amelyet a kolostorkert fényinstallációkkal tarkított területén lehet megtekinteni. A karácsonyi vásár különösen ünnepi hangulatot garantál helyi kiállítókkal a kolostor udvarán, betlehemes kiállítással a márványteremben, koncertekkel a kolostortemplomban és az apátság plébániájának adventi rendezvényeivel.

Az összes karácsonyi vásár áttekintése