Úton a Wiener Alpenbogen mentén

A Wiener Alpenbogen összes szakasza és regionális útvonala egyetlen pillantásra.

A Wiener Alpenbogen gyalogtúra-útvonalon saját egyéni tempónkban élhetjük meg a látványparadicsom megkapó tájait. A jól kitáblázott útnak hála bármikor csatlakozhatunk, és akár kis szakaszokban is megcsodálhatjuk a Bécsi Alpok szépségét.

Mit jelent a „Wiener Alpenbogen túraútvonal”?

300 kilométer hosszú gyalogtúra-útvonal a Bécsi Alpokon keresztül, amely összesen 19 szakaszból és 21 regionális útvonalból áll. Aki a végig kitáblázott utat teljes egészében be szeretné járni, az Wiener Neustadttól délkeletre, Katzelsdorfban indul el, majd az út végén számos élménnyel, tapasztalattal gazdagabban Bad Fischau-Brunnba érkezik.

Milyen élmények várnak útközben?

Valóban sok és sokféle. Kezdetben például a Bucklige Welt dombjai, várai és erődtemplomai. Utána a Wechsel mentén található, összefüggő alpesi legelőterület, a Schwaigenland következik a Semmeringgel, mely kulturális szempontból is jelentős. A Rax és Schneeberg (2.076 méter) körüli, magashegyi terepen érjük el az emelkedő legmagasabb pontját. A Schneeberg masszívumával a hátunk mögött a Gutensteini Alpok irányába haladunk (különösen szép a Hohe Wand karsztfennsíkja) egészen a Piestingtal völgyig, amely egykor több biedermeier művészt is megihletett.