Gyalogtúrák a Bécsi Alpok hegykoszorújában, © Wiener Alpen/Florian Lierzer

A Wiener Alpenbogen útvonal

Turistaházról turistaházra Bécstől délre.

Lazítás, feltöltődés és kényeztetés – nem véletlenül közkedvelt a túrázók körében a Wiener Alpenbogen mentén vezető útvonal. Minősített túrafalvai és túrahotelei révén a gyalogtúrázás örömét a minőség igényével teszi teljessé.

Bécstől autóval csak egy órányira gyorsan magunk mögött hagyhatjuk a hétköznapokat. A megkapóan szép természetben fejünk kitisztul, önfeledten élvezhetjük a Wiener Alpenbogen útvonalon feltáruló, szépséges panorámát. A kitűnő gyalogtúra-útvonal 19 szakasza a Wiener Alpenbogen mentén kiváló feltételeket biztosít az élménydús túrázáshoz.

Minősített túrafalvak és túrahotelek

Kirchberg am Wechsel és Puchberg am Schneeberg túrafalvakban könnyedén megtaláljuk a Wiener Alpenbogen útvonal csatlakozási pontját, s minden mást feledve megkezdhetjük túránkat turistaházról turistaházra. Ellenőrzött minőség jellemzi a minősített túrahoteleket is, ahol a vendéglátók túravezetőként ötletekkel és túrafelszerelés-kölcsönzéssel garantálják a kellemes üdülést. Különleges csúcspontot jelent ezen felül a több mint 100 esztendős Schneeberg-vasút, amely lehetővé teszi, hogy a gyalogtúrázást nem kedvelők is lepillanthassanak Alsó-Ausztria legmagasabb pontjáról a völgybe.

Látványparadicsom

Az első lépéseket könnyen megteszi az ember, aztán egyre inkább fellelkesül: Másszuk még meg ezt a dombot, kapaszkodjunk fel a következő turistaházhoz, nézzük meg, hová vezet ez az út! Megéri a kíváncsiság, hiszen a Látványparadicsom egész biztosan bőséges jutalomban részesíti a szép panorámákat kedvelő vándort.