A láptól a fennsíkra

A túra fénypontjai: pompás panorámák, Európa egyik utolsó dagadólápja, élményvilág és faúsztató rendszer.

A Hochreit fennsíkról nyíló csodás kilátás megtekintése után izgalmas tematikus ösvényen járhatjuk be Európa egyik utolsó dagadólápját. Ezt a különleges tájat mindenképp érdemes felfedezni!

Kikapcsolódás és izgalom Göstlingben

A Hochkar és a Dürrenstein között fekszik az álomszép Göstling, ahol napozóágyakon, a játszótéren vagy a sófürdőben lazíthatunk. Különösen érdemes megnézni az Erlebniswelt Mendlingtal élményvilágot: pallókból készült ösvényen haladva fedezhetjük fel Közép-Európa egyetlen működőképes faúsztató-rendszerét, és a szurdokokon át vezető utak mentén izgalmas élményállomások várják a látogatót.

Fennsík és állatsimogató a természetvédelmi területen

900 m magasságban terül el a számos szép kilátással kecsegtető Hochreit fennsík, amely igazi túraparadicsom az egész családnak. Tágas mezőkön és dúsan zöldellő réteken át érjük el a természetvédelmi terület közepén fekvő, 300 éves Ablass parasztportát, ahol a derék vándor kitűnő helyi finomságokból válogathat, míg a gyerekek az állatsimogatóban találkozhatnak kedvenceikkel.

A dagadóláp egyedülálló növény- és állatvilága

A megkapóan szép Leckermoos dagadóláp számos kihalófélben lévő állat- és növényfajnak ad otthont. Találkozhatunk többek között a jégkorszakból itt maradt mocsári gyöngyházlepkével (Boloria eunomia) és tőzegmoha-telepekkel is. Az izgalmas témaútvonal deszkákkal kirakott ösvényén haladva Európa egyik utolsó dagadólápjainak legszebbikét fedezhetjük fel.