Panoráma a Raxon, © Robert Herbst

Hütték és alpesi legelők

A túrázók hangulatos hüttékben és békés alpesi legelőkön megtapasztalhatják a régi idők hegyi életét - vagy legalábbis egy kicsit azt, ahogy az emberek korábban a hegyekben éltek.

Valódi, autentikus és hihetetlenül hangulatos: Ezekkel a szavakkal jellemezhetjük az alsó-ausztriai hüttéket és alpesi legelőket, vagy a „Schwaig”-okat, ahogy a Wechsel alpesi legelőit nevezik. Aki egyszer már járt erre, az bizonyára hamarosan visszatér. Itt még érezhető a hamisítatlan hegyi élet varázsa és nyugalma távol az utcák zajától és a nyüzsgéstől. Itt még tényleg rendben van a világ!

Fiatalok és idősek körében egyaránt népszerű kirándulóhely

Amíg a gyerekek az alpesi legelők szomszédságában kialakított játszótéren köveket és fadarabokat keltenek életre, addig a felnőttek a hütte előtti napozóteraszon pihennek, és élvezik a csodálatosan színes környezetet. A fajokban gazdag virágos rétek, impozáns hegycsúcsok és elégedetten legelésző tehenek tökéletes hátteret nyújtanak egy felejthetetlen hegyi élményhez.

Vegyünk egy mély levegőt és gyönyörködjünk a hegyekben: A következő hüttéket érdemes útba ejteni:

A Gemeindealpe Mitterbachon található gyermekbarát Terzerhaus panorámateraszáról egyedülálló kilátás nyílik a Mariazellerland hegyeire. A Tirolerkogel-hegyen található Annaberger Haus hasonlóan pazar látványt nyújt a Mostviertelre nyíló kilátással. A Rax-Alm Berggasthof nyugágyaiból pedig különösen hangulatos a kilátás a csúcsra, míg az Ottohausban a Bécsi Alpok páratlan kilátását élvezhetjük.