Kerékpárral a Bucklige Welt vidékén

A Bucklige Welt Alsó-Ausztriában minden terepkerékpáros szívét megdobogtatja – és ez még nem minden.

A számos mountain bike lehetőségen túl a Bucklige Welt kulináris élményeket és egyéb szabadidős tevékenységeket tartogat a tarsolyában.

Krumbach az Alsó-Ausztriai terepkerékpározás Eldorádója – nem véletlen, hogy itt kerül sor a Bike the Bugles elnevezésű mountain bike maratonra. A verseny egy 18 kilométeres szakasza  Krumbachtól a Kühlrieglen át Ransdorf, Purgstall, valamint Tiefenbachig, ill. vissza járható. Egy további túratipp a Hutwisch-útvonal – ezen a nyolc kilométeres körtúraútvonalon a Bucklige Welt dimbes-dombos világában 300 méter szintkülönbséget hódíthatunk meg. Az a tény, hogy Krumbach oly népszerű a hegyikerékpározók körében, valószínűleg a Krumbacherhof tulajdonosának, Andres Ottnernek is köszönhető, aki szenvedélyes szakács, sörfőző és mountain bike-ozó egy személyben, aki MTB túravezetőként is tevékenykedik, valamint kitűnő fogadójában egy bringaboltot és kölcsönzőt is működtet. Így nem csoda, hogy a Krumbacherhofnál indul a „Wir(te) radeln!“ elnevezésű útvonal, vagyis a vendéglősök túraútvonala. Egy 240 kilométeres, háromnapos kerékpártúra során keresztül-kasul Alsó-Ausztrián kilenc top-vendéglőt kereshetünk fel, ahol kifejezetten a bringások igényeire szabott menüt kínálnak. Mindeközben csomagunk egy kocsin velünk utazik.

A hőn szeretett fagylalt

A hideg finomság kedvelői semmiképp se hagyják ki az Eis-Greissler fagylaltmanufaktúra székhelyét Krumbachban – a fagylalt nagymestere, Georg Blochberger természetes kreációinak jóvoltából nyáron immáron már egész Ausztriában hosszú sorok kígyóznak fagyizói előtt. A fagylaltközpontban az üzemlátogatás lehetősége mellett egy impozáns élményvilág is vár a látogatókra. E mellett az elsőrangú, kitűntetett étterem, a Triad Bad Schönauban gondoskodik kulináris élményekről tekerés közben. A mesterszakács, Uwe Machreich hagyományos éltelekkel okoz örömet a vendégeknek, mint a bécsi szelet vagy a rántott csirke, de rendelhető akár hétfogásos meglepetésmenü is. Szintén itt csiszolhatunk golfütésünkön egy Driving Range-en. További élményekkel szolgálnak a Niederösterreich-Card kedvezménykártyával a Burgbad Kirchschlag, a Museumsdorf Krumbach és egy szélkerék kilátóplatformmal.