Hótalpas túrák a Raxon

A Rax a természet szerelmeseinek egyedülálló hótalpas túrákat kínál olyan panorámával, amelyet nem lehet egykönnyen elfeledni.

Aki télen a síelésnél többre vágyik, a Raxon a legjobb helyen jár. Itt ugyanis kipróbálhatja a legújabb télisportokat, a skibike-ot és a ruckXbobot, és természetesen élvezheti a kilátást a legszebb hótalpas túraútvonalakon is.
Online Jegyvásárlás

Kabinos felvonóval a Raxra

A leggyorsabban a Rax-Seilbahnnal, vagyis a Rax kabinos felvonójával jutunk fel a csúcsra, mely Ausztria legrégibb kötélfelvonója. 2016 júliusában széleskörű felújítás után nyitotta meg újra kapuit a nagyközönség előtt, mely 8 perc alatt szállít fel a hegyállomásra. Innen aztán egy lesiklás gondoskodik az ún. Skibike-al a megfelelő adrenalin szintről. A sítalpakra rögzített bringaszerű járgány nemcsak felejthetetlen élményt ígér, hanem használni sem nehéz. A szükséges felszerelést a Berggasthof fogadónál kölcsönözhetjük ki a felvonó megállójánál.

Hótalpas túrák a Raxon
Hótalpas túrák a Raxon

Minden út a Raxra vezet

A leglátványosabb és legszebb útvonalat a Raxra egy hótalpas túra során tapasztalhatjuk meg. A felszerelést a felvonó hegyi állomásánal található Berggasthofnál kölcsönözhetjük ki, ahol rögtön egy vezetett túrát is foglalhatunk. Útvonaltipp: A Preiner Gscheidtól kényelmesen jutunk el a Waxriegelhaus hüttéhez, ahonnan a nyugati oldalon kirándulhatunk fel a Raxra.

Kirándulás hegynek fel, szánkó hegynek le

Ugyanennyire izgalmas a ruckXbob-túra is. Felfelé túrázunk egyet a havas tájban, lefelé pedig siklunk a hátizsák és szánkó kombinációjával a mélyhóban. Kötelező minden kalandvágyó számára!

Tipp: Kísérőt szeretne? Foglaljon idegenvezetőt:

TEAMWANDERN
Wolfgang Menczel 
E: info@teamwandern.at 
T: + 43 650 30 11 063 
M: +43 676 709 75 30 

 
Felvonók  
Rax-felvonó Foglalás

További információ a Rax-hegységről