Friss nyomon a téli éjszakai örömök felé

Ha lement a nap és felgyúltak a fények, gyerünk fel a hegyekbe, majd lefelé a lejtőkön. Alsó-Ausztriában az éjszakai baglyokat nappali fényárban úszó sípályák várják, ahol a fényszórók vagy a telihold megvilágításában szikráznak a hókristályok.

Derült, csillagfényes éjszakákon nincs is kedvünk aludni. Az alsó-ausztriai Alpok tökéletesen előkészített sípályái és a hófedte lejtők téli éjszakákon is paradicsomi környezetet nyújtanak a családok, a síelők, a szánkózók, a túrázók vagy a sífutók számára.

Éjszakából nappalt varázsolnak a Semmeringen

A Semmeringi síterepet 6 különböző sípályán 13 kivilágított pályakilométer teszi Európa legfényesebb foltjává. A Hirschenkogel-Zauberbergen a szánkózás és a síelés szerelmesei olyan környezetben válthatják valóra legmerészebb álmaikat, amelynek kivilágítása a világversenyek követelményeinek is megfelel. Igaz ez a szánkópályára és a Split Parkra is. A Semmering éjjel-nappal csúcs a télisportok helyszínei között. .

Villódzó fények a Wechselen: St. Corona élményarénája

Egy változatos hétvége, amikor felváltva lehet önfeledten síelni, snowboardozni és szánkózni, például St. Corona élményarénájában a Wechselen. Minden pénteken és szombaton délután 4-kor kigyúlnak a fények kicsik és nagyok örömére, hogy megvilágítsák a 70.000 m²-es hóval borított élményaréna pályáit. Aki nem szeret jóelőre tervezni, helyben is ingyenesen kölcsönözhet szánkót (feltéve, ha lefoglalta azt).

A lécek árnyékában: az annabergi síközpont

Hallod a szívverésed, belélegzed a hideg, friss levegőt, miközben a sítalpak alatt ropog a hó.  Az annabergi síközpontban minden csütörtök este fél 9-ig ez az élmény vár rád három különböző nehézségi fokozatú pályán. Feledhetetlen alkalom minden sítúrázó számára. Szombaton aztán jöhet az éjszakai szánkózás díszkivilágítás mellett! A felvonó is rendelkezésre áll.  

Tisztelet a hegyek urának: az Ötscher körül

Kedden és pénteken szemben a nappal – éppen amikor lebukik a hegyek mögött. Sítúrázás Lackenhofban, az Ötscher alatt, amikor telihold világítja meg a téli tájat, amelynek ragyogása semmihez sem hasonlítható. Egy igazi téli csoda! Ha nem világít a hold, fejlámpát lehet használni.

A téli túrázás kedvelői a „Téli éjszakai élmény“ („Erlebnis Winternacht“) program keretében meghatározott napokon az Ötscher-Tormäuer Natúrpark túrán a szabadban sütött forró gesztenyét fogyaszthatnak meleg italokkal együtt, mielőtt a csillagok alatt felfedeznék a natúrparkot egy ún. Naturvermittlerrel, vagyis egy természetjáró vezetővel.

Ragyogó szépségű téli pillanatok: Göstling an der Ybbs

Mindazoknak, akik a legcsodásabb síterepet vagy a sífutás idilli romantikáját keresik, de nem csak nappalra: Az Ybbs-völgyi Alpokban, a Hochkaron a sípályák az esti órákban is ugyanolyan fényesek, mint nappal. Carpe noctem – ragadd meg az éjszakát – csak egyszerűen arra, hogy lazíts az alpesi magasságokban. Forró teával a kézben, felpillantva a csillagokra, élvezd a hangulatot.

Nem csak az lel aranyat, aki korán kel: Gemeindealpe Mitterbach

Szerda este ki kell mozdulni – méghozzá egy sítúrára a Gemeindealpe Mitterbachba. Mindenki kondíciója szerint választhat a két különböző nehézségi fokozatú útvonal között, amelyek a felvonó völgyállomásától a csúcsig kb. 800 métert emelkednek. Felfrissülve este 7 óráig lehet nekikezdeni a kellemes visszaútnak, lefelé a preparált pályán. Kezdő sítúrázók kölcsönözhetik is a felszerelést.

Ahol tovább huhognak az éjszakai baglyok: a Jauerlingen

A Waldviertel és a Wachau lakóinak „ház “ hegyén, a Jauerlingen csak este 9-kor húnynak ki a fények. Addig kiváló kivilágításban szlalomozhatunk hetente négyszer a havas lejtőn lefelé. Ez az esti szórakozás és a szenzációs havas élvezet, garancia arra, hogy megteremtsük a munka és a kikapcsolódás egyensúlyát! 

Jobb későn, mint soha: St. Aegyd am Neuwalde

A vastag hótakaróba burkolódzó tájat csak a telihold fénye világítja meg. Az egyik lépést követi a másik, az égbolt szinte ráborul a vándorra, akinek szilveszterkor vagy az utána következő teliholdas éjeken St. Aegyd am Gscheid-ben, kb. 1000 méter magasságban nappallá vált éjszakában csodálatos lehetősége van hótalpas túrázásra. Az éjszakában is kibontakoznak a közeli hegyek körvonalai, álomszép a lefelé vezető út.