Naplemente télen az Anna-Almnál, © Niederösterreich-Werbung/Michael Liebert

Hangulatos téli hütték

Alsó-Ausztria hüttéi télen különösen kedveltek. Nem csoda, mivel utánozhatatlan a hangulatuk és melengetőek az ételek.

Egy rusztikus hütte közvetlenül a sípálya mellet, házikoszttal és feledhetetlen kilátással – sokak erről álmodnak. Ahhoz, hogy a szabadsága igazi kikapcsolódás legyen, csak a jó címet kell ismerni.

Egy hagyományos hütte, ami közvetlenül a sípálya mentén áll és házi jellegű ételeket kínál, valamint csodálatos kilátással társul: Ez minden síelő álma. Az álom megvalósulhat, ha tudjuk a megfelelő címet és betervezzük, hogy a hüttében elidőzünk. Elképzelhetetlen egy túra a csúcsra anélkül, hogy betérnénk egy hüttébe, ott felfrissüljünk, jellegzetes italokat és ételeket fogyasszunk. Ne hagyjuk ki ezt az élményt!  Bemutatjuk a különösen népszerű és hagyományos hüttéket, amelyekbe megéri betérni, nem fogunk csalódni.

Bemutatjuk hütte-ajánlatainkat

Terzerhaus , © NÖVOG/Abl

Hütte kilátással: a Terzerhaus

A Terzerhaus panorámateraszán, amely a Gemeindealpe Mitterbach hegyi állomásánál, 1620 méter tengerszint feletti magasságban található, csodálatosan fel lehet töltődni a következő fergeteges lesiklás előtt.

Tovább olvas
Edelweisshütte, © NÖVOG/Zwickl

Magasan fent: Edelweisshütte

A Puchberg am Schneebergen található Edelweisshütte fogaskerekűvel érhető el. Páratlan kilátás nyílik a Puchberg-völgyre és Alsó-Ausztria legmagasabb hegyére, a Schneebergre, valamint annak sziklafalaira.

Tovább olvas
Waxriegelhaus télen, © Waxriegelhaus/Martin Tod

Finom ételek: Waxriegelhaus

A Waxriegelhaus a Raxon található, nem közvetlenül a sípályákon, de éppen ezért ideális helyen van a sítúrázók számára. Itt a szorgalmas túrázóknak házi jellegű ételeket szolgálnak fel: A Waxriegel sör vagy az óriási Waxriegel gombócok már várják az éhes betérőket.

Tovább olvas