Utazási tippek a bécsi Alpokban, © Michael Liebert

Tippek utazáshoz: 48 óra a Bécsi Alpok hegyvilágában

A Bécsi Alpok régiója sokkal több, mint a Rax és a Schneeberg:

Bécs messze földön híres házi hegyei mellett a Bucklige Welt, a Wechsel és a Hohe Wand is természetközeli élmények, változatos és izgalmas programok, valamint kulturális látnivalók tökéletes keverékét ígéri.

Fedezze fel a zöldellő tájat gyalog vagy kerékpárral, másszon csúcsokat meredek ösvényeken vagy kalandos via ferratákon át, élvezze a természet nyugalmát egy alpesi piknik alkalmával, vagy hagyja magát elvarázsolni egy meglepetésmenüvel a különleges éttermek egyikében. Csak egy dolog fontos: Szánjon időt a lazításra és élje át a nyári frissesség érzését - akkor semmi sem állhat egy felejthetetlen kirándulás útjába!

Jó tudni
A Schneeberg-Rax kombinált jeggyel kedvezményes áron juthat el a Bécsi Alpok legmagasabb hegyeire fogaskerekű vasúttal és drótkötélpályás felvonóval. A kombinált jegy ugyanis tartalmazza a hegy- és völgymenetet a Schneebergbahnon és a Rax-felvonón.
Itt jó megszállni
A zöldellő réteken fekvő egyedi kétágyas szobáktól a vidéki szálláshelyeken és farmokon át az exkluzív szállodákig: A Bécsi Alpokban minden ízlésnek megfelelő szállást találni. Itt megmutatjuk a szálláslehetőségek teljes választékát.

Első nap: A Bucklige Welt és a Wechselland régiója

Első változat: Mindazoknak, akik hegyekre, természetre és pihenésre vágynak

Reggel: Ágy a természetben
Szívesen ébredne egy dúsan zöldellő réten, ahol reggel a Bucklige Welt dimbes-dombos vidékének látványa köszönti? A „Wiener Alpen Bett in da Wies’n“ a krumbachi Triad kertjében mindezt lehetővé teszi. A modern stílusban épült, fényárban úszó faszerkezetű szobák csendes helyen, a zöldellő tájra nyíló határtalan kilátással teszik különlegessé az ébredést. A nap tényleg nem is kezdődhetne jobban!

Délelőtt: E-bike-kal a Bucklige Welt vidékén
A túra a kerékpáros bázistól, a Krumbacherhoftól indul. Innen a csodálatos „Panorama” és „Rosengarten” útvonalon, majd a „Wetter” útvonalon keresztül a túra abszolút csúcspontjához, a lichteneggi szélmalomhoz és kilátóhoz érünk.

Délben: Látogatás a kecskefarmon
Azok, akik nagy elánnal pedáloznak, megérdemelnek egy kis pihenőt: A Lichteneggben található Mandl bio kecskefarmon kiváló friss kecskesajtot falatozhatunk, miközben két panorámaablakon keresztül figyelhetjük a kecskéket, amint a szalmában játszanak.

Délután: Kilátás és bio fagyi
Festői útvonalon a hűsítő felfrissüléshez Krumbachban: Georg és Andrea Blochberger Eis-Greissler névre hallgató fagylalt manufaktúrájában nemcsak a finom és természetes fagylaltfajták hatalmas választékát találjuk, hanem regionális ételeket is, amelyeket a tavirózsák borította tó szélén, a kényelmes fa nyugágyak egyikében élvezhetünk, miközben a gyerekek a kalandparkban kipróbálják a szabad esést a „Milkshakerben”.

Második változat: Mindazoknak, akik szórakozásra, akcióra és kikapcsolódásra vágynak

Délelőtt: Szórakozás és izgalmak a mönichkircheni magaslati legelők élményvilágában
A mönichkircheni magaslati legelők élményvilágában rengeteg a felfedeznivaló. A négyszemélyes felvonóval kényelmesen feljutunk az 1200 méter magasan fekvő alpesi legelőkre, ahonnan gyors völgymenet vár mindazokra, akik kipróbálják Ausztria első hegyi rollerpályáját. Akik inkább magaslati élményekre vágynak, azok mindenképp járják be a Schaukelweg hintákkal színesített túraútvonalát.

Délben: Mönichkirchen alpesi legelőin
Ennyi akciódús program után mindenképpen érdemes egy kis szünetet tartani, és megállni az Alpengasthof Enzianban vagy a hegyi állomás melletti Berggasthofban, ahol a napozóteraszon remek szezonális ételeket szolgálnak fel.

Délután: Egyre feljebb a mászóparkban
A szintén Mönichkirchenben található Hamari mászópark az egész családnak szórakozást és izgalmakat kínál. A Bécsi Alpok legnagyobb kalandparkjában 12 pályán és 85 állomáson próbálhatjuk ki mászótudásunkat, vagy élvezhetjük a szabadság érzését a 600 méter hosszú Flying Foxon.

Este: A Bucklige Weltből a Wechselland vidékére, majd tovább a Semmering-Rax és a Schneebergland vidékére
Az egyedülálló Looshaus am Kreuzberg nem csupán egy szálloda és étterem, hanem egy különleges élmény. Az évszázad építésze, Adolf Loos stílusosan egyszerű szobáit és a fenséges vacsorát semmiképp se hagyjuk ki. Mindeközben pedig csodás kilátásban lesz részünk a Bécsi Alpok meghatározó vonulataira, a Raxra és a Schneebergre.

Második nap: Nyári vakáció a Raxon és a Schneebergland vidékén

Első változat: Mindazoknak, akik hegyekre, természetre és pihenésre vágynak

Délelőtt: Kaland a küszöbön
A Looshausból a ritkás erdőkön és dúsan zöldellő réteken keresztül festői útvonalakon juthatunk el a Kreuzberg gerincére, ahonnan impozáns kilátás nyílik a Semmering vasút világörökségi területére. Ha a gyaloglás helyett inkább nyeregben ülnénk, akkor mountain bike-kal is feljuthatunk a Kreuzbergre.

Délben: Zöld fenyők közt a Kreuzbergen
A rusztikus Speckbacherhütte egy kis tisztáson található. Itt nemcsak a mesés kilátást élvezhetjük, hanem a régió kulináris finomságait is. Tipp: Májusban kezdenek virágozni a 110 éves rododendronok, és ilyenemkor mintha egy kis varázslat lengené be a levegőt!

Délután: Pihenés az alpesi strand medencéjében
Az Alpenstrandbad Edlachban 1928 óta sok felejthetetlen nyár telt már el. A 2020-as újranyitás óta a Payerbach melletti idilli strandfürdő pihenésre és kikapcsolódásra invitálja a látogatókat. Végül is, mire is mennénk egy nyári nappal a hegyekben, ha nem mártózhatnánk meg hűsítő vízben?

Este: Ahol Freud és Frankl egykor étkezett
Több mint 100 évvel ezelőtt a Reichenau melletti Knappenhof a bécsi elit nyári kulturális találkozóhelye volt. Ma Max Stiegl séf regionális finomságokkal és szokatlan kreációkkal kényezteti vendégeit Alsó-Ausztria egyik legszebb napozóteraszán. Dőljön hátra, élvezze a nyugalmat, és érezze át, hogy milyen jól esik egy lusta nyári este.

Második változat: Mindazoknak, akik szórakozásra, akcióra és kikapcsolódásra vágynak

Délelőtt: A szurdok árnyékában
Az akár 60 méter magas sziklafalakkal körülvett, fából készült gyaloghidakon át túrázhatunk a Johannesbach hűvös szurdokában, Würflach közelében. Kiváló úti cél gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, ahol a forró nyári napokon is lehűlhetünk, de tökéletes hely egy romantikus sétához is kettesben.

Délben: Piknik a szabad ég alatt
A Hohe Wand lábánál a „Mohr-Sederl” gyümölcslé manufaktúra gyümölcsöskertjében kulináris élvezetekben is lehet részünk. Nem kell egyebet tennünk, minthogy lehuppanjunk a fűbe piknikkosarunkkal és takarónkkal, és élvezzük a rendkívüli panorámát.

Délután: Testnek és léleknek
A Fischauer Thermalbad termálfürdő egy egykori császári park közepén található, ahol két természetes medence 19°C-os forrásvízzel nyújt természetes kikapcsolódást hatalmas gesztenyefák és romantikus napozóteraszok között.

Este: Utolsó megálló bonnet chef
Christoph Puchegger immár az ötödik generációban séf az azonos nevű vendéglőben Winzendorfban. Ez itt a kulináris élvezetek helyszíne, ahol a fiatal szakács kreatív szellemével, szenvedélyével és csapatával szezonális és regionális ételeket varázsol a vendégek tányérjára. A számos díjjal és kitüntetéssel rendelkező étteremnél nem is választhatnánk jobb vendéglátóhelyet ahhoz, hogy búcsút intsünk a régiónak.