Túrázás kutyával

Kutyabarát túrák és natúrparkok: szabadság, szórakozás és élmények túrázás közben Alsó-Ausztriában gazdiknak és házi kedvenceiknek egyaránt.

Outdoor kalandok kutyával – Alsó-Ausztria kutyabarát túraútvonalain. A natúrparktól a víztározóig: Felhőtlen séták és túrák várnak sok szagolnivalóval.

A túrázás Eldorádója embernek és állatnak egyaránt: nyomkeresés vagy kirándulás a hegyekben, egy natúrparkban vagy vízparton – Alsó-Ausztriában igazi élmények várnak a kutyákra és gazdiaikra. 

Kutyával a folyó- és tóparton

A Zwettler Bierweg, mely egy kb. 10 kilométeres útvonal közvetlenül a Hotel Schwarz Almtól Zwettlben, a Waldviertelben, igazi élmény négylábú és kétlábú túrázóknak egyaránt: A túraútvonal jobbára erdőkön és mezőkön át, a Sierningbach és a Kamp partján vezet, melyek frissítő kutyafürdőzésről és elegendő vízről gondoskodnak az út mentén. A Schwarz Alm pedig egy kutyafürdő-tóval és kutyabarát étteremmel rendelkezik. Nemcsak a júliusi és augusztusi forró nyári napokon kiváló tipp a Lunzi-tó a Mostviertelben. A számos útvonal közül egy körtúrát javaslunk itt a tó körül, hiszen több helyen is megközelíthető a víz és így a kétlábú kedvencek számtalanszor megmártózhatnak. A különösen bátor kutyusok pedig elkísérhetik gazdájukat, miközben az csónakkal kel útra a tó vizén. 

Kutyákkal túrázni a hegyekben

Azok a kutyák, melyek kedvelik a szellős magaslatokat, a Raxon jól fogják érezni magukat. A Semmering közelében található népszerű úti célt pl. a „Rax-Ausblicke-Tour”-útvonalon hódíthatjuk meg: A 6 kilométeres útszakasz a legszebb kilátópontokhoz visz el, ahonnan a Großes Höllental és a Schwarzatal völgyeket fentről csodálhatjuk meg, de elsétálhatunk az Ottohaus mögött található kilátóig vagy felfedezhetjük az alpesi kertet is. A hegyre fel egyébként a Rax-felvonóval juthatunk, mely kutyákat is felvisz a fennsíkra. Kölcsön szájkosarat a völgyállomásnál kaphatunk, így aztán se a kutya, se a gazdi, se a többi utas nem izgul út közben. Bennfentes tipp a kutyatulajdonosoknak, hogy mivel hétvégente igen sok a látogató a Raxon, érdemes hétköznap ellátogatni házi kedvencünkkel ide.

A natúrparkban: a kutya nem gond!

A kutya is keljen útra! Méghozzá Alsó-Ausztria csodás tájain. Sok a felfedeznivaló a Waldviertelben a Kamptal, Blockheide vagy a Nordwald natúrparkban: Sziklák, melyekre fel lehet ugrani; patakok, melyek átszelik a vidéket és ahol a víz különösen friss; tobozok, melyeket igazán jó érzés szétharapdálni és árnyas, hűs túraútvonalak. Lápok és puha erdei talaj, melyet a kutyatappancsok kifejezetten kedvelnek. A natúrparkok túraútvonalaira vonatkozik, hogy kutyák is használhatják őket pórázon. Igazi különlegesség: Az ernstbrunni farkaskutató központba, a Wildpark Ernstbrunn vadasparkba is ellátogathatnak kutyák, melyek pórázon még vezetett túrán is részt vehetnek gazdijaikkal. Így tisztes távolságból figyelhetik meg vadon élő társaikat.

Tematikus útvonal a Jauerling csúcsán

A Jauerling csúcsa az azonos nevű natúrpark legszebb része és egyben a legmagasabb pont is a Duna mentén. A csúcs körül egy 3 kilométeres tematikus körtúraútvonalon történelmi és modern létesítmények ötvöződnek, mely egy változatos túrát garantál. A Jauerlinger Gipfelrunde névre hallgató útvonal betekintést nyújt a Jauerling történetébe, a natúrpark területén található települések életébe, a természet és természetvédelem, valamint a táj és a mezőgazdaság témáiba. Így a gazdik mindenféle érdekességet tudhatnak meg, míg a kutyusok a szabadban futkosnak. A túra végén pedig még egy ajándék is vár a kilátónál vagy a látogatóközpontban.