Az alsó-ausztriai „ötösfogat”

Medvék, fehér tigrisek, vidrák és lipicai lovak: a legkedveltebb „állati” kirándulások célpontjai Alsó-Ausztriában az egész család számára

Jókedvű mackók, fehér tigrisek, elbűvölő farkasok, nemes lipicaiak és játékos vidrák – Alsó-Ausztria „ötösfogata” invitálja állatnéző kirándulásra az érdeklődőket.

A Négy Mancs segíti a hat medvét Arbesbachban
Az arbesbachi „medveerdőben” a Négy Mancs Állatvédő Alapítvány jóvoltából új otthonra lelt néhány medve, akiket korábban különösen rossz körülmények között tartottak. Az impozáns négylábúakat természetes környezetükben figyelhetjük meg. Azután a Michael Kolm mesterszakács vezette Bärenhof étteremben hódolhatunk a kulináris élvezeteknek.

Fehér tigrisek a Kernhof Állatkertben
A Kernhof teveszínházban a tevék, lámák és ormányos medvék mellett az ún. Fehér Állatkertet is megtekinthetjük. Európa legmodernebb tigrisparkjában fehér tigriseket őriznek, gondoznak és tanítanak – a kölykök még tigrisóvodába is járnak. Az egyes állatfajok fennmaradását célzó program keretében egyedül itt láthatók hópárducok egész Alsó-Ausztriában. Javaslat: az állatkerti látogatás mellett tekintse meg a bemutatót is!

Lipicaiak kiképzése Heldenbergben
A fehér mének hagyományosan a bécsi Spanyol Lovasiskolában kapnak kiképzést. Azonban 2010 óta Heldenbergben is működik egy tréningközpont. Itt jár „iskolába” a világ legrégebbi kultúr-lófajtája – az érdeklődők nézőként részt is vehetnek a lósuli óráin.

A kőkorszaki falu elkerített részén egy ideje az Aigner Solymászat (Aigner`s Falkenhof) működik.  Ha végigsétálunk a területen, vagy részt veszünk egy solymászbemutatón, bepillantást nyerünk a kihalás fenyegette, védett, ill. őshonos, ritka ragadozó madárfajok tenyésztésébe, vadászatra történő kiképzésébe, és abba, hogyan szoktatják vissza őket a természetes környezetükbe.

Pimasz vidrák Schrems-ben
Kicsinyek és nagyok egyaránt alig tudnak betelni a vidrák játékával a schrems-i Vízalatti Birodalomban (UnterWasserReich), amely a természeti park központja.  A fáradhatatlan úszók és búvárok egész nap a részükre elkerített szabad területen pancsolnak és játszanak. Az etetés mind a látogatók, mind a vidrák kedvenc eseménye.