Múzsák csókja a Bécsi-erdőből

Egyik inspiráció éri a másikat a művészetet és a kultúrát kedvelő kerékpárosok számára a „Klöster Kaiser Künstler" névre keresztelt túrán.

Hogy is mondják? „A művészet szép, de sok munkát igényel”. Szerencsére a kerékpározás nem igényel annyi munkát, és ugyanolyan szép - különösen, ha útközben művészettel és kultúrával találkozunk, mint a Bécsi-erdőben. Hogy a kerékpározás és a művészet miért illik össze olyan jól ebben a régióban, azt Axel Nemetz, műgyűjtő és megszállott kerékpáros, a badeni „At the Park" szálloda műgyűjtője árulta el nekünk. Felix Schneider, a Bike-Schneiderei alapítója elmagyarázta a javítás fontosságát is. Aztán pedig tíz bennfentes tippel szolgálunk az útvonal mentén. Többek között a művészetekkel kapcsolatban.

Kolostorok-királyok-művészek kerékpártúra Trekking túra Thallern/Gumpoldskirchen | 60 km | Túra részletei

A „Klöster Kaiser Künstler “ útvonal.

Művészeti élmények

A „Klöster Kaiser Künstler “ nevű útvonal a Bécsi-erdőn keresztül vezet művészeti és kulturális látnivalókat érintve. Kastélyokat ismerhetünk meg, ahol egykor nemesek élték fényűző életüket. Feltöltődhetünk művészeti élményekkel, mely inspiráló élményekkel gazdagít.