Teljes gőzzel előre!

A Duna egy erőteljes folyó: vize nagy mennyiségű energiát termel, és aki elkerékpározik mellette, maga is megtapasztalja ezt az erőt.

Martin Samek, a kerékpározás szerelmese alaposan feltöltődik energiával, ha a Duna mentén kerékpározik: a túra után könnyűnek és frissnek érzi magát - árulta el egy interjúban. Mások számára a Duna jelenti a világosságot, a fényt, mivel a vize áramot termel, tudjuk meg Tamara Leebtől az Ybbs-Persenbeug-i vízerőmű munkatársától. A Duna kétmillió (!) háztartást lát el energiával Ausztriában. A kerékpárosoknak is kell energiát tankolni. Tíz tuti biztos tippet adunk ahhoz, hogy hol érdemes grillezni, szomjat oltani, fagylaltot enni. Továbbá van egy listánk azokról a helyekről és dolgokról, amelyeket egyszerűen nem szabad kihagyni, ha Ausztria leghosszabb folyója mentén kerékpározunk.

Duna menti kerékpárút - Euro Velo 6 Ybbs - Bratislava | 210 km | Túra részletei

A Duna ereje

Töltődjünk fel energiával!

A Duna áramot termel, embereket és árukat szállít, és a világ minden táján keringőre kér fel. A folyóhoz hasonlóan sokoldalú a Duna menti kerékpárút is. Olyan pihenőhelyeket alakítottak itt ki, ahol a kerékpárosok feltöltődhetnek, felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak, miközben háromnegyedes keringőütemben dobog a szívük.