Határeset ez a kerékpározás!

Az EuroVelo 13, vagyis az Iron Curtain Trail kerékpárúton a közelmúlttal ismerkedhetünk. A múlt relikviái itt történeteket mesélnek.

Régi tankutak, határkerítések, történelmi bunkerek és a vasfüggöny maradványai jellemzik az Iron Curtain Trailt. A gmündi „Haus der Zeitgeschichte” munkatársa, Harald Winkler elmondta, mi mindent láthatunk a vasfüggöny útvonalon. Összeállítottuk a 11 leglátogatottabb helyet Ausztriában és Csehországban, és egy másfajta to-do listát is készítettünk, ami bizonyára megnyeri mindenki tetszését: Induljunk el a gmündi Sole-Felsen-Badtól vagy a Thayatal Nemzeti Parktól, ahol vadmacskák is élnek. Vadnak nevezhetjük azt a vállalkozást is, ami Joachim Franz nevéhez fűződik. Végigkerékpározta a vasfüggöny-útvonal teljes 10 ezer km-ét - Norvégiától a Fekete-tengerig. Az ő kalandja itt olvasható.

Iron Curtain Trail - Euro Velo 13 Gmünd - Retz | 199 km | Túra részletei

Kerékpárral az EuroVelo 13-on

Határtalanul izgalmas kerékpározás

A Iron Curtain Trail nemcsak a fizikai kondíciót edzi, hanem abban is segít, hogy megértsük a közelmúlt történelmét is. Miközben régi tankutak, határkerítések és bunkerek mellett haladunk el, megismerhetjük a vasfüggöny maradványait. Határtalanul izgalmas! További tippeket itt találunk.